Jag har något speciellt till er idag!!

Förra veckan hade jag den stora turen att träffa astronauten Nicole Stott! Hon har varit i rymden två gånger och är allmänt känd som “The Artistic Astronaut”, eftersom hon var den första någonsin att måla i rymden. Bilden nedanför är tagen ombord på International Space Station!

Painting "The Wave" on ISS during Expedition 21

Förra veckan var hon med i två paneler, en som rätt och slätt heter “The Astronaut Panel” och en, lite mindre, som var roligare pga att det kändes mer intimt. Till den andra panelen hade hon faktiskt med sig konstverket som hon håller i på bilden ovan!

Nicole var faktiskt med på Christer Fuglesangs andra rymdresa, här nedanför är precis innan de ska åka upp till rymden. Från vänster är Nicole Stott, Jose Hernandez och Christer Fuglesang.

PHOTO DATE: 01-27-09
LOCATION: Bldg 9NW, FFT
SUBJECT: STS-128 crew with Expedition crew member Cady Coleman during payload egress training
PHOTOGRAPHER: BLAIR

Mer än att vara konstnär är hon också ingenjör. På den andra panelen jag var på pratade de lite om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch, och hur viktigt det är att fler tjejer vågar sig in i ingenjörsyrket. Därför frågade jag om hon kunde tänka sig att spela in en kort video till er, och det ville hon! Här är hennes meddelande till er! 

STEM = Science, Technology, Engineering, and Mathematics

Jag har inte hunnit fixa videon alls, sa ursäkta att det är lite skakigt. Ni får hela upplevelsen precis som den var, helt enkelt! Mer info kan hittas på hennes hemsida här.

Tack så mycket Petter för att du höll i kameran!


1 Comment

VI KVINNOR ÄR GRYMMA - Womengineer · March 9, 2018 at 5:48 am

[…] Nicole Stott, gul, är med i inlägget EXTRA EXTRA där hon också gick med på att spela in en videohälsning till […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *