EXTRA! EXTRA!

Jag har nagot speciellt till er idag!!

Forra veckan hade jag den stora turen att traffa astronauten Nicole Stott! Hon har varit i rymden tva ganger och ar allmant kand som ”The Artistic Astronaut”, eftersom hon var den forsta nagansin att mala i rymden. Bilden nedanfor ar tagen ombord pa International Space Station!

Painting "The Wave" on ISS during Expedition 21

Forra veckan var hon med i tva paneler, en som ratt och slatt heter ”The Astronaut Panel” och en, lite mindre, som var roligare pga att det kandes mer intimt. Till den andra panelen hade hon faktiskt med sig konstverket som hon haller i pa bilden ovan!

Nicole var faktiskt med pa Christer Fuglesangs andra rymdresa, har nedanfor ar precis innan de ska aka upp till rymden. Fran vanster ar Nicole Stott, Christer Fuglesang och Jose Hernandez.

Image result for nicole stott christer fuglesang

Mer an att vara konstnar ar hon ocksa ingenjor. Pa den andra panelen jag var pa pratade de lite om hur det ar att vara kvinna i en mansdominerad bransch, och hur viktigt det ar att fler tjejer vagar sig in i ingenjorsyrket. Darfor fragade jag om hon kunde tanka sig att spela in en kort video till er, och det ville hon! Har ar hennes meddelande till er! 

STEM = Science, Technology, Engineering, and Mathematics

Jag har inte hunnit fixa videon alls, sa ursakta att det ar lite skakigt. Ni far hela upplevelsen precis som den var, helt enkelt! Mer info kan hittas pa henens hemsida har.

Tack sa mycket Petter for att du holl i kameran!

Kommentera