[two_third]

LULEÅ
Man märker ganska snabbt att LTU har valt is och snö som marknadsföring, och det med all rätt. Det finns inget annat universitet i Sverige som kan erbjuda tillgången och möjligheterna till snöäventyr under studietiden. Många studenter kommer hit just därför! Förutom snön så har även Luleå de bästa friluftsalternativen sommartid, framförallt skärgården som är helt underbar under midnattssol!

Om detta inte är vad som drar dig så kan jag inspirera dig till att Luleå har precis det man behöver. Försöker du hitta balans är det här rätt ställe. Omgiven av vacker natur som vatten och skog ena minuten, till shopping, restauranger och nattliv den andra. Med 1 h till arlanda är Luleå i princip en förort till stockholm!

Big air och Rail park på campus
Det coolaste på LTU hittar du på skidorna! Inte bara det att det under hela vintern finns tillgång till en Rail Park mitt i campus men också att det hålls en Big Air tävling varje år där du bildligt talat flyger över universitetet. Läs mer i mitt inlägg om det här. Nöjer du dig inte med lite hopp och trix på campus anordnas skidresor till bland annat Sverige, Finland och Ryssland. Men såklart finns det backar lokalt också!

ltu.se

Isen
Har du någon gång kört bil på isen? Det kan du här, i flera månader. Men det är inte just bilen som lockar, utan möjligheten att åka skridskor, skidor, spark och promenera på den upplogade isbanan som går runt stan. Så fort isen lagt sig och solen är framme är ALLA Lulebor där och det är inte så konstigt. Den är nog det bästa med Luleå vintertid!

Bildresultat för isvägen luleå
sverigesradio.se

Gemenskap
Eftersom det är fler studenter som kommer från andra delar av Sverige än lokalt bosatta så är det lättare att hitta andra studenter att umgås med. Många väljer därför också att engagera sig i studentföreningar, vilket det finns massor av!

Campus
Även om LTU är mindre än andra studentstäder så skapar ett mindre campus universitetets hjärta. Här blandas olika program i närheten till varandra, vilket gör att du får bättre kontakt både med studenter och personal. Dessutom ligger campus 5 km utanför stan vilket gör platsen till ett speciellt studentsamhälle. Här har du Luleås största gym/träningsanläggning med tillhörande studentsektioner inom alla diverse sporter! Matbutik, frisör, Luleås bästa café, restauranger och nattklubb såklart! På helgnätterna serveras bland annat wofflor och pizza i katakomberna under skolan..spännande!

Lärarna
Fördelen med ett mindre universitet är att lärarna har tid och känner stort engagemang för dig. Dom välkomnar dig att när du vill passera deras kontor om du har frågor. LTU har också bland Sveriges högst andel disputerade och aktivt forskande lärare, vilket ger dig möjlighet till extra expertis och möjlighet att skapa kontakter med andra områden för grymma arbeten!

Boende
Vad betyder ett mindre universitet som ligger 5 km från centrum? Jo att du kan bo mindre än 50 meter ifrån dina närmsta undervisningslokaler, om du vill vakna med utsikten över skolan vill säga. Ärligt talat är det skolan eller skog/vatten som har att erbjudas i utsikt på det gröna campusområdet. Hur underbart låter inte de sistnämnda? Studentlägenheterna som är längst bort ligger knappt 2 km från campus med sjöutsikt, elljusspår och en av Luleås största matbutiker i närheten. Läget är toppen, men vill du bo i sömngångsdistans till universitetet får du vara redo att lägga ut en del pengar. Sovmorgon är guld värt!

Bildresultat för luleåStudentboende? Bildkälla

10 minuter
Är allt du behöver för att komma till de mesta i Luleå från campus. Shoppingcenter, matbutiker, Luleås största friluftsområde, skärgården, kanotuthyrning, grym klättring utomhus, skog, badstränder, uteliv, kultur. Lägg på 10 min till så är du på flygplatsen, men ha i åtanke att stora hjordar med renar på vägen kan försena dig.

Äventyren
Någon timma bort har du kungsleden, riksgränsen, sarek- och abisko nationalpark, sveriges största (och enda?) glaciärer, Europas största oreglerade fors (storforsen), Europas laxtätaste älv (torneälven), Finland, Norge (lofoten!) och Ryssland, Ishotellet (nu även under sommaren). I tell you, äventyren tar aldrig slut!

Bildresultat för sarek
Sarek – endast för den väl bevandrade! [/two_third]

 


1 Comment

Greta Kerttu - Womengineer · November 12, 2017 at 1:35 pm

[…] är studentlivet i Luleå? Jag har faktiskt skrivit ett fint och detaljrikt blogginlägg om just detta om man vill läsa mer. Det absolut bästa med Luleå är möjligheterna till […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *