Den här bloggen och hemsidan handlar till stor del av teknik men vi har aldrig riktigt förklarat vad teknik är. Det är nog främst för att det är så galet svårt att sätta fingret på.

Efter en snabbgoogling fick jag upp nationalencyklopedins version: 

“Teknik är en sammanfattande benämning på alla människans metoder att tillfredsställa sina önskningar genom att använda fysiska föremål.”

Det gjorde mig ju inte jättemycket klokare förutom att teknik kan vara i princip vad som helst. Många tänker på teknik som elektriska apparater, maskiner eller datorer. Men teknik kan vara så mycket mycket mer. Bakteriekulturen som gör din yoghurt är teknik, dina möbler är teknik, hur man distribuerar och paketerar post och varor är teknik. Ja, det mesta runt omkring dig är faktiskt teknik. Och kanske är det just därför det är så svårt att säga vad en ingenjör gör. Vi jobbar helt enkelt med att lösa problem kopplade till teknik. Och eftersom teknik kan vara så många olika saker så är även ingenjörer väldigt olika. Hoppas du hittar en ingenjörsutbildning som passar just dig!

Hittade föresten den här godingen i jakt på en bra förklaring. Ett bra försök men inte riktigt mitt i prick!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *