Nu såhär i nyårstider (eller ja, nästan nyårstider) tenderar folk att sätta upp diverse nyårslöften för sig själva. Det nya året ska bli året som man börjar träna (märks väldigt tydligt på gymmet just nu), gå ner i vikt, äta nyttigt, sova mer, stressa mindre och så vidare. Ett nyårslöfte jag sett cirkulera i diverse sociala medier är att folk lovar sig själva att 2017 är det året som de ska bli framgångsrika.

Jag tycker att nyårslöften, eller snarare mål, som detta är väldigt intressanta eftersom att det väcker frågan om vad framgång är. Jag tror att det finns lika många svar på denna fråga som det finns människor på vår planet. För vissa är framgång lika med att vara ekonomiskt oberoende, medan andra ser ett “vovve, Volvo och villa”-liv som ens största framgång.

Under en längre tid har jag funderat på vad framgång är för mig. Visst att ekonomiskt oberoende hade varit trevligt, men mina funderingar resulterade i att framgång för mig innebär att man får ägna sitt liv åt något man brinner för.

Trots att jag lever på studiemedel och är långt ifrån ekonomiskt oberoende känner jag mig ändå rätt framgångsrik eftersom att jag har lyckats komma till underfund med vad det är jag brinner för. Livet efter examen har länge känts skrämmande, men ju närmre examen jag kommer desto lugnare har jag börjat känna mig just eftersom att jag är så otroligt taggad på att få fortsätta att syssla med bioteknik.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *