Det är kul med appar som Timehop eftersom att man varje dag får ta en walk down Memory lane. Att blicka tillbaka på vad jag gjort i mina sociala medier under de senaste åren har blivit lite av en morgonrutin – precis som morgonkaffet. Idag möttes jag av en bild som jag laddat upp på mitt privata Instagramkonto där jag tillkännagav att jag från och med den stunden är en del av Womengineer-gänget – jag och Womengineer firar alltså två år tillsammans idag! För ett år sedan gjorde jag ett inlägg där jag sammanfattade några av mina inlägg från mitt första Womengineer-år och jag tänker att det är något som är passande att göra även i år.

celebrate

[Bild hämtad här]


Under 2016 har jag hunnit med att…

irritera mig på att Expressens “Årets kvinnor 2016”-lista inte innehöll en enda kvinna med teknisk/naturvetenskaplig bakgrund. Hoppas på bättring i år!

berätta varför man ska välja en ingenjörsutbildning!

…uppmana alla girls därute att vara som Hermione Granger!

…uppmärksamma att vi på Womengineer är ett steg närmre vårt mål att det 2030 ska utexamineras lika många kvinnliga och manliga ingenjörer! Tjoho!

…skriva om varför jag tycker att ingenjörsutbildningar bör innehålla kurser i retorik!

...berätta om hur ordet teknik gick från att vara ett ångestladdat ord till något som idag är bland det roligaste jag vet!

Utöver alla blogginlägg har jag dessutom fått äran att representera Womengineer på olika evenemang som riktar sig mot gymnasietjejer vilket har varit otroligt roligt!

Nu är det dags för mig att ladda om batterierna inför en ny, spännande läsperiod och ett nytt, inspirerande år med Womengineer!
Vi hörs snart igen!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *