Ja, det var ju inte direkt igår som jag skrev här senast – och mycket har hänt sedan dess! Jag har rest, utmanat mig själv, klarat tentor, kuggat tentor, jobbat för mycket och pluggat för lite. Låt mig ge er en snabb update:

 

Utbildning

Jag går tredje året på civilingenjörsprogrammet inom Teknisk Fysik på KTH. Till våren ska jag skriva kandidatexamensuppsats inom matematisk statistik och efter det ska jag ta en inte konstpaus från KTH. Eller inte riktigt kanske… Jag planerar att läsa ikapp ett par kurser som jag har släpande, och även nosa på de första kurserna på master-nivå, och passa på att jobba så mycket jag bara kan. Därefter ska jag hamra mig igenom en (ännu okänd) master-utbildning.

Jag läser ju även nationalekonomi på Stockholms Universitet och detta kommer nog få ligga på is någon termin eller två. Tiden räcker inte till p.g.a. nedanstående….

 

Jobb

Ni kanske kommer ihåg att jag fick ett hejdundrans bra sommarjobb? Det jobbet har jag haft möjligheten att fortsätta på under terminerna. Jag ÄLSKAR mitt jobb och måste hejda mig från att vara på jobbet varje dag istället för att plugga. Ett koncept som nu funkar för mig är att jag jobbar kl8-12 varje dag och pluggar på eftermiddagen. Det kanske låter mycket, men hörrni – ni vet ju att jag drivs av ett högt tempo! Massage på jobbet? Ja tack. Yoga på lunchen? Visst! Frukostbuffé? YAZZ. Ja, ni hör… Det är svårt att motstå att vara på jobbet.

 

Privat

Min pojkvän och jag bor kvar i vår lilla lägenhet på Södermalm och lilla Melker (vår hundvalp) är inte längre så liten. Vi har även bildat ett litet hunddagis med våra konstnärsgrannar eftersom våra hundar är bästa kompisar (hur gulligt?!). Mycket angenämt att kunna låta sin hund leka med andra hundar dagen lång när man själv kan vara lite effektiv. Långa promenader på Djurgården och Skeppsholmen upptar söndagarna – inte mig emot.

Vi reser även så mycket som ekonomin tillåter – vi kom hem från en weekend i Bryssel igårkväll och för en månad sedan var vi även en vecka i New York. Jag tänker att ni undrar hur det kan funka på en studentbudget? Mitt bästa tips står kvar: skaffa ett jobb som är roligt och utvecklande!

 

Nu ska jag rusa iväg till skolan för att knåpa ihop terminens sista labb. Denna gång i kursen Reglerteknik. 

 

_mg_1440-copy

I brist av bättre bild… Ett snapshot från Bryssel!

 


2 Comments

Anonymous · December 30, 2016 at 1:22 am

Går du inte på föreläsningar? :o

Jessika Karlsson · January 7, 2017 at 3:30 pm

På senaste tiden har jag valt att inte gå på föreläsningar, dels för att de föreläsare jag har haft inte har “adderat” till inlärningen utan snarare gjort den ointressant och tråkig, dels för att jag idag inte har lyxen att kunna vara i skolan från 8 till 5 – jag har ett krävande jobb samt en hundvalp som kräver tid av mig under dessa timmar. Därmed måste jag vara lite mer flexibel med när, var och hur instuderandet går till. Men att inte gå på föreläsningar är knappast chockande i sig – alla lär sig på olika sätt. Jag har vänner som går på alla föreläsningar och vänner som inte går på en enda och de presterar lika rent betygsmässigt :)

Jessika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *