11148548_10153247653388205_1233544479867052313_n

En av många roliga stunder från min tid som engagerad i Sektionslivet. Bildkälla: http://www.ksek.se

Ni som följt den här bloggen vet nog vid det här laget att jag brinner för studentengagemang. Under mina nästan 3,5 år på LTH har jag på något sätt engagerat mig i sektionslivet i alla dess former – jag har varit phadder under nollningen och suttit i Sektionens styrelse. Stundvis har engagemanget varit tufft och jag har ifrågasatt varför jag, frivilligt, har tagit på mig det ansvar som det krävs men för det mesta har det inte varit något annat än fantastiskt.

Men varför ska man lägga ner så mycket tid på att jobba gratis? Det var en fråga jag ställde mig själv under min första termin i Lund. Jag kunde inte för allt i världen förstå varför studenter frivilligt lade ner tid på att göra saker gratis, när man faktiskt hade kunnat lägga de timmarna på ett deltidsjobb. Idag, efter tre års engagemang, har jag flera svar på denna fråga…

keep-calm-and-enjoy-student-life-3

Ett ganska självklart svar är att engagemang är en otroligt bra merit på cv:t. Det jag har gjort vid sidan av studierna har varit otroligt lärorikt – särskilt mina två år i Styrelsen. Mitt engagemang under min studietid har gett mig kunskaper som jag aldrig hade kunnat få på en föreläsning eller i ett lab. Min tid i Styrelsen har utvecklat min samarbetsförmåga och jag har också lärt mig ett och annat om ekonomi och budgetar.

En annan bra sak med engagemang är att man får chansen att utvidga sitt kontaktnät. Även om examen ofta känns rätt avlägsen tycker jag att det ändå är något man bör försöka tänka på till en viss mån under sin studietid. Mitt engagemang på Sektionen har gjort att jag lärt känna folk som går i både årskurser över och under och mitt engagemang i Womengineer har gjort att jag har fått kontakter över hela Sverige! Ganska ballt ändå!

Studietiden är stundvis ganska tuff. Man har ofta mycket att göra och ibland känns det som att dygnets alla timmar inte är tillräckliga. Trots detta är det viktigt att man tar pauser från sina studier och får tänka på något annat. För mig har engagemang varit en fantastisk flykt från verkligheten!


1 Comment

Tre anledningar till varför du bör bli ingenjör – Womengineer · March 29, 2017 at 2:21 pm

[…] har jag inte bara lärt mig teoretiska och praktiska kunskaper genom olika kurser. Min tid som engagerad i Sektionsstyrelsen på K-sektionen har inte bara gett mig vänner för livet, utan även lärdomar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *