November är, i min åsikt, den värsta perioden på året. Mörkret blir allt mer påtagligt och kylan tränger sig på. Även om det inte är lika påtagligt som i övriga delar av vårt avlånga land märks det av även här i Skåne – främst eftersom att vi sällan får särskilt mycket snö som gör vår vardag ljusare (dock vaknade vi upp till ett vitt landskap i morse – morgonens näst största chock). I detta inlägg tänkte jag därför dela med mig av mina absolut bästa “Brigthen up November”-tips!

◊ Maximera solen: Det jag tycker är allra värst är att antalet soltimmar minskar drastiskt. Jag märker själv av detta genom att jag blir väldigt trött och orkeslös. För att minimera tröttheten brukar jag försöka att promenera till skolan istället för att ta cykeln – på så sätt får jag några fler minuter av dagsljus vilket brukar ha en uppiggande effekt som sträcker sig över hela dagen!

◊ Träna: Även om träningen för min del sker inomhus under denna tid på året har det en uppiggande effekt på humöret tack vare frisättning av en massa bra hormoner!

152367-winter-wedding-candles-hanging-from-tree-branches
bildkälla

◊ Maximera mysbelysningen: I skrivande stund har jag både tänt ljusslinga och en adventsljusstake (helt ok att ha tänt i november enligt min åsikt) samt diverse värmeljus och blockljus. Det är kanske inte lika uppiggande som dagsljus, men mysfaktorn ökar definitivt!
◊ Baka: Något annat som höjer mysfaktorn är att lägenheten luktar nybakat! Igår bakade jag världens godaste kokosbars och idag bakar jag cheesecake till morgondagens middag med Sektionsstyrelsen!

Hur gör ni för att ta er igenom de mörka månaderna på bästa sätt?


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *