image

Period ett av mitt tredje år på maskin är snart slut, och med det kommer examinationsmomenten. Just nu känns det faktiskt väldigt stressigt. Det är rapporter som ska in, labbar och seminarium ska förberedas och så kommer ju tentorna snart. Det blir långa att göra-listor och långa dagar i skolan ett tag framöver.

När alla måsten snurrar i huvudet behöver man en andningspaus. En chans att slappna av, koppla bort och hämta ny energi. Vissa joggar, yogar eller kollar på film. Jag bakar.

När jag gick första året hade vi ett seminarium om studieteknik och då tog en klasskamrat upp att hen hört tipset att baka när plugget känns kaosartat. Då får man ett eget mikrouniversum att styra och ta hand om, och går det bra får man med sig en känsla av kontroll och att ha lyckats som man kan använda under pluggandet. Och man får gofika på köpet!

Det fastnade verkligen hos mig, för jag kände igen den där känslan så himla väl men jag hade aldrig tänkt på det sättet. Jag älskar att baka men brukade undvika det under tuffa perioder för att jag såg det som prokrastinering och tyckte att jag borde prioritera pluggandet.

Nu tänker jag annorlunda och ser bakandet som en brunn att hämta ork ur, så när jag efter gårdagens krävande skoldag kom på att det är kanelbullens dag idag struntade jag i att göra-listan och ställde mig och bakade bullar. Och jag njöt varje sekund!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *