Vare sig du går på högstadiet, gymnasiet eller studerar på universitetet så har skolan dragit igång ordentligt nu. Dessutom börjar hösten smyga sig på. Här uppe i norr börjar det bli både kallt och mörkt om mornarna, i vart fall när man stiger upp 05.00 som jag gör. För att dessa mornar (och ofta långa dagar) inte ska knäcka mig total har jag, under åren, utvecklar rutiner. De har hjälpt mig väldigt mycket under mina studier och därför vill jag lyfta fram ett inlägg jag skrev 2014:

Min vardagsmorgon startar alltid på samma sätt när jag går skola. På riktigt. Alltid på samma sätt. Jag går upp, sätter igång vattenkokarna, uppsöker toaletten, klär på mig, häller upp en kopp te och varmvatten i kaffepressen, sätter mig framför datorn och äter frukost. Jag är dessutom en sådan där människa som har lagt fram kläderna på en stol kvällen innan, självklart i den ordningen de ska tas på. Det är egentligen inget speciellt som händer och i ärlighetens namn är det en ganska tråkig rutin. Men den fungerar, jag hinner i tid och jag känner mig trygg i den. Rutiner är ganska viktigt för mig, vilket förvånar de flesta då jag är väldigt spontan. Men kanske är det just därför? En stabil grund är något alla borde ha, liksom en bra start på dagen. En bra start är en lugn start för mig. En timmes lugn och ro utan allt för många yttrade ord och utan en tanke på vad jag borde göra, för efter såhär många morgonrutiner så vet jag vad jag ska göra. Jag skulle kunna göra det i sömnen. När jag väl kliver av bussen så vet jag att det är dags att lägga i en högre växel. Då väntar ny kunskap, nya problem att lösa och nya samtalsämnen kring lunchbordet. Väl hemma väntar familjen med allt vad det innebär.

I love it och jag skulle inte byta ut det för något i världen. Men den där lugna timmen på morgonen … den behövs för att jag ska orka med hela vägen fram. Stress är inte farligt. Det är bristen på återhämtning som förstör. 

mammautsikt

Såhär ser det fortfarande ut för mig! Det här fungerar väldigt bra och det här kommer jag fortsätta med. Jag vill verkligen uppmuntra dig att hitta dina egna morgonrutiner. En bra start på dagen är huvudingrediensen för en lyckad dag!

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *