Idag har vi en helt fantastisk dag på sommarstället. Himlen är helt klarblå, solen gassar och jag har precis bakat två plåtar chocolate chip cookies. Snart ska vi ner till bryggan och hoppa i sjön, men först ska jag lägga någon timme på att plugga matte.

image

 

Varför i hela friden då? Jo, jag anmälde mig till en sommarkurs i grundläggande matematik på kul. Jag använder matten varje dag som ingenjörsstudent och jag har känt på sistone att det är för länge sen som jag fick fokusera på grunderna.

Matematik är ett otroligt kraftfullt verktyg om det sitter ordentligt. Att slippa tveka på de rent matematiska delarna i ett problem och bara fokusera på det som är nytt för den kursen man håller på med gör så att allt går så himla mycket enklare och man slipper tråkiga slarvfel och tankevurpor.

Då måste man repetera. För matte är sällan som att cykla. Det blir en uppförsbacke att komma tillbaka och tänka matte igen efter flera månaders paus.

Att plugga matte på sommaren är inte heller alls som att plugga under terminen, särskilt om man inte söker CSN och inte har kravet på sig att bli klar, utan kan ta det i sin egen takt. Att få tänka efter och verkligen fundera har gett mig en djupare förståelse för sånt jag tidigare bara lärt mig utantill. Matte blir så himla kul när man väl knäckt koden!

Dessutom, varför inte packa med matteboken istället för en deckare i strandväskan eller ta med den i hängmattan?

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *