Efter ännu ett lyckat halvår utökas Womengineers projektgrupp med ytterligare en post samtidigt som en del medlemmar går vidare med andra projekt. Vi vill därför välkomna våra nya projektgruppsmedlemmar: Sara Lindgren, Sofia Sundbom, Malin Lundström och Anna Andersson.

Intresset för Womengineer och jämställdhet inom ingenjörsyrket växer och det blir allt oftare som unga tjejer hör av sig med positiv feedback. Detta är inte bara roligt och hoppingivande för framtiden, utan ger även oss i Womengineer-teamet en anledning att ta in ännu fler duktiga tjejer för att hjälpa oss att nå vårt mål.

På grund av detta fortsatt ökade intresse utifrån samt att en del medlemmar nu lämnar projektgruppen har vi på Womengineer genomfört en rekryteringsspurt. Vi tar nu in hela fyra nya medlemmar till projektgruppen och presenterar stolt: Sara Lindgren som Womengineers första Art Director, Sofia Sundbom som ny nätverksansvarig, Malin Lundström som ny intervjuansvarig och Anna Andersson som projektledare för IGEday 2017.

Nedan följer en kort beskrivning av de nya medlemmarna.

 

Sara L

Sara Lindgren, Art Director

Sara börjar efter sommaren sitt tredje år på Teknisk design på Chalmers i Göteborg. Hon har alltid varit intresserad av design och har tidigare utvecklat allt från affischer och loggor till ölettiketter. Hon gillar även att utvecklas genom att jobba med problemlösning vilket är grunden till att hon valde en ingenjörsutbildning. Som den första Art Directorn någonsin på Womengineer är Sara fast besluten om att ta den grafiska profilen till nya längder.

 

 

 

Sofia Sundbom, nätverksansvarig för Womengineers vännersofia krakow

Sofia går även hon in på sitt tredje års ingenjörsstudier, dock inom Industriell ekonomi på LTH i Lund. Sofia älskar att träffa nya människor och kommer bland annat spendera sommaren med att åka på utbyte till Kina. Sofia har tidigare varit med i diverse projekt så som arbetsmarknadsdagar på LTH samt inom Ingenjörer utan gränser. Hon tar nu över stafettpinnen som nätverksansvarig på Womengineer och sprudlar redan med planer och initiativ.

 

 

Malin Lundstrm

Malin Lundström, intervjuansvarig

Malin har precis läst färdigt sin kandidat inom Design och produktframtagning på KTH och påbörjar efter sommaren en master inom Innovationsledning och produktutveckling. Malin har varit aktiv inom flera projekt på KTH bland annat som mentor i Pepp! och dansare i Jubelspexet. Hon tar nu över som intervjuansvarig på Womengineer och har till och med redan hunnit publicera sin första intervju.

 

 

 

 

Anna Andersson, projektledare för IGEday 2017IMG_1512 (3) (1)

Anna pluggar ingenjörsinriktningen Energi-miljö-management i Linköping där hon trivs som fisken i vattnet. Det senaste året har hon tillbringat som utbytesstudent i Tyskland och kommer nu tillbaka lagom till sitt sista studieår. Anna har tidigare jobbat med bland annat universitetets arbetsmarknadsdagar och med en initiativtagande personlighet är hon nu redo att axla sin nya roll som projektledare för IGEday 2017.

 

 

 

Vi i Womengineer-teamet är övertygade om att dessa nya medlemmar kommer att göra ett utmärkt jobb och ser fram emot en spännande höst.

Vi vill även passa på att tacka Jenny Öhrling, Beata Törneman, Sandra Grosz, Moa Bäck, Ronja Grosz, Daniela Eriksson och Louise Wästhage som nu lämnar Womengineer för den tid de lagt ner och det fantastiska jobb de gjort samt önska dem ett stort lycka till i framtiden.

______

Kontakt:

Sara Lindgren, sara@womengineer.org, 070 396 03 47

Sofia Sundbom, sofia@womengineer.org, 070 169 99 95

Malin Lundström, malin@womengineer.org, 073 757 35 36

Anna Andersson, anna@igeday.com, 070 145 80 09

 

Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *