Jag och Kristina bjuder på tyskt tema i veckan ;)

Tyvärr är jag mindre bra på språk så min tyska vän fick göra denna enkla titel åt mig idag! Även om jag känt henne i 5 år nu och besökt Tyskland flera gånger vill språket inte riktigt sätta sig. Jag lever på orden som är lik svenskan i min förståelse. Precis som Kristina skrev i sitt senaste inlägg (sitter på en surfplatta och kan tyvärr inte länka) så är tyska ett bra språk inom ingenjörsbranschen. Jag hade tyvärr inga tankar på tyska i gymnasiet så nu får jag försöka lära mig så gott jag kan med tanke på att jag gärna skulle vilja bo och jobba här.

Jag kom alltså till Tyskland idag för att träffa mina bästa vänner, och senare ska vi även besöka Malta en sväng. Jag blir alltid lika avundsjuk på hur centralt Tyskland ligger i Europa. I Norrland känner jag mig utanför hela Europa avståndsmässigt, Ryssland är närmare Luleå än Stockholm, och jag vill inte ens veta vart jag kan ta mig om jag åkte de 100 mil som det är mellan Luleå och Stockholm, fast från Centraleuropa.

Bland de bästa med att besöka Tyskland, och Essen, är red dot design museum. Red dot är ett av de finaste priset en designer kan få och här finns alltså en av tre museum i världen med vinnande produkter. Jag kan alltså gå i flera timmar bland allt från element, sjukhusutrustning, verktyg och cyklar.

image

Red dot design museum, Essen.

Jag skulle ta en lugn sommar, men jag inser nu att jag bokat upp halva redan. Så vad är mina sommarplaner? Inga jorden runt resor tyvärr, men kärleksresor. Hälsa på och umgås med de personer som betyder mest i mitt liv. De är alla utspridda i Sverige, och så två här i Tyskland. Det är som bekant svårt att få tid att besöka nära och kära när man är mitt i vardagen, så jag är tacksam nu för min lediga sommar. Jag och min pojkvän ska även rå om varandra och oss själva i de svenska fjällen. Det är fantastiskt hur många vackra plaster jag sett i världen, och så är de skandinaviska fjällen bland de mest fantastiska. När jag tjatar om att resa till äventyr utomlands insisterar min pojkvän alltid att vi ska ut i skogen och uppskatta det vackra vi har här i Sverige. I mina öron låter det tråkigt men nog har han rätt,. Ibland :)

Categories: Greta&Livet

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *