Sommarlov. Smaka på ordet. SOMMARLOV. Sol, värme, grönska och ledighet. Fast det där med värme stämmer ju inte in, inte just nu. Men ledig är jag. Totalt och fullständigt ledig. Hela långa sommaren ska jag vara ledig!

Det känns konstigt, lite pirrigt, att vara ledig så länge. Det har jag inte varit sedan jag var 15 år gammal och helt plötsligt vet jag inte riktigt vad jag ska göra av mig själv.  Vad ska jag göra av all tid?

Hittills har jag varit ledig i ungefär en vecka och jag under den tiden har jag ägnat mig åt någonting jag verkligen saknar, något jag fått försaka då skolan slukat all tid. Jag har läst.

De första tolv av Justin Cronin. Uppföljaren till Flickan från ingenstans. Sci-fi, action, apokalypsen, vampyrer (?) och allt du kan önska dig. Jag sträckläste, både den första och den andra boken.

Stjärnfall av Lars Wilderäng. Uppföljaren till Stjärnklart.  Svensk författare, svenska miljöer, svenska namn och svenska städer, kul med hög igenkänningsfaktor. Fast ungefär där (vid namnen) tar igenkänningsfaktorn slut. Ännu en apokalyptisk bok. Vad händer om elektriciteten försvinner? Hur överlever man en total mörkläggning?

Vild: en vandring till mig själv av Cheryl Strayed.  Inspiration. Natur. Styrka. Boken som får mig att önska att vädret där ute inte skulle gränsa till snöfall, jag vill också ut! Sen skäms jag lite med tanke på hur små hinder som stoppar mig.

Att få förlora sig så i en text, att försvinna från verkligheten ett tag. Att uppleva och delta i det man aldrig kunnat drömma om. Att lära sig, att inspireras och att avskräckas. Det är vad böcker och läsning är för mig.

Vad ska du läsa i sommar?

Mia


2 Comments

Kan man verkligen vara ledig hela sommaren? – Womengineer · June 13, 2016 at 7:14 pm

[…] Tre böcker att läsa i sommar juni 10, 2016 […]

Boksommar – Womengineer · June 16, 2016 at 12:04 pm

[…] Tre böcker att läsa i sommar juni 10, 2016 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *