Kära gymnasietjej i årskurs 3,

Jag är så sjukt avundsjuk på dig – inom en månad kommer du  att uppleva VÄRLDENS BÄSTA DAG! Plus vara fantastiskt vacker i vit klänning, dela ett  mäktigt lyckorus med alla andra i din årskurs, vara nedränkt i öl på en studentflak (trots att det kan låta groteskt, är det kul, jag lovar), bli gratulerad av nära och kära etcetera;  världens bästa dag helt enkelt!

FB_IMG_1448119692633
Minns min studentdag som det var igår typ, fast det nu är snart fyra år sedan.

Å andra sidan vet jag också vilken ångest just studenten kan innebära, eller ja det som kommer efter denna dag. En framtid full av val. Det hetaste samtalsämnet på rasterna är om den där kompisen som ska backpacka jorden runt, jobba som au-pair i USA, leva lajf i Australien eller är tvärsäker på börja plugga på universitet direkt är det allra bästa. Den vanligaste  frågan du får från såväl nya som gamla personer i din närhet: “Vad kul med studenten! MEN Vad ska du göra EFTER studenten då?”. Detta är just också kanske den mest frekventa, ångestframkallande frågan som maler i ditt eget huvud:  VAD FAN SKA JAG GÖRA EFTER STUDENTEN? Eller: HUR VET JAG ATT JAG VÄLJER RÄTT?  Eller så kanske du vet precis vad du ska göra redan nu. I så fall – skönt!

Oavsett vilket val du har gjort eller kommer att göra så kommer det bli bra i slutändan. Det kommer hjälpa dig att reda ut vad du vill göra senare i livet eller absolut inte göra i livet. Det kommer förhoppningsvis också lära dig något nytt om dig själv. För att underlätta lite bland alla val har jag samlat inspiration och tips:

Det finns otroligt många vägar att ta och ingen är tvunget rätt, bäst eller coolast. Så kära gymnasietjej, njut av VÄRLDENS BÄSTA DAG och ha inte ångest när någon frågar vad du ska göra efter studenten. Det är okej att inte veta än och oavsett vad det blir så kommer det bli bra!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *