Det är så kul att få träffa likasinnade, fokuserade människor man kan inspireras av.

Hej Ellen! Du är Bloggansvarig i Womengineer, vad innebär det?
Det innebär att rekrytera nya bloggare, hålla koll på våra nuvarande fantastiska bloggare, inspirera till blogginlägg, vägleda blogginlägg, se till att vi inte glömmer bort varför vi bloggar; för att inspirera unga tjejer att få upp ögonen för ingenjörsyrket och år 2030 examineras lika många engineer-boys and -girls. Jag ser även till att gästbloggen är aktiv.

Du drev tidigare bloggen vonEllen. Varför började du blogga för Womengineer?
En av mina svagheter har alltid varit att formulera mina tankar i skrift. Tänkte att blogga skulle hjälpa mig att jobba på den svagheten. När möjligheten att få blogga för Womengineer dök upp tog jag chansen att söka. Jag fick allt i samma fina paket: jobba på mina svagheter, hjälpa till att skapa nya förebilder, få inspiration, kontaktnät och utvecklas som person.

Tänk så rätt jag hade! I förra veckan fick jag veta att jag kom in på just den masterutbildningen på Chalmers.

Just nu pluggar du till Internationell affärsingenjörHögskolan i Borås. Hur kom det sig att du började där?
Mina betyg från gymnasiet visade tyvärr inte alla MVG vilket jag behövde för att komma in på Industriell ekonomi, jag hade hört att det var “VD utbildningen”. Hade också fått uppfattningen att där skulle det gå att läsa mycket matematik blandat med mer socialt lagda “entreprenörs-aktiga” kurser så som projektledning. Ett splittrat hjärta när jag insåg att jag inte hade en chans att komma in, livet var i princip över. MEN vill man något nog mycket så fixar man det, därför funderade jag om det finns någon annan väg att gå? Tänkte att jag kunde gena till en bra utbildning om jag gick en kandidat som gav mig behörighet att läsa master inom industriell ekonomiKTH eller Chalmers. Tänk så rätt jag hade! I förra veckan fick jag veta att jag kom in på just den masterutbildningen på Chalmers.

Du flyttade enda från Boden för att börja plugga i Borås. Var det jobbigt att flytta så långt ifrån sin hemort?
Jag flyttade från Boden 3 år innan flytten gick till Borås, bodde i både New York och Oslo. Det var inte inte alls jobbigt. Boden är “hemma hemma”, där familjen är. Men sen jag var liten har jag aldrig haft något intresse att bo där. Det var mer en befrielse att äntligen ta sig därifrån! Boden är bäst 3 veckor om året, vad slår norrsken, renar och skoterturer? I övrigt kommer jag och stan inte så bra överens. Men tack och lov för FaceTime och gratis telefonsamtal så att jag fortfarande kan hålla bra kontakt med min älskade familj.

Måste även ta med min utbytestermin i Brasilien. Den var helt fantastisk, läran om livet, det är så intressant med nya kulturer!

Vad är det bästa med din utbildning?
Att jag är klar i Juni. Såklart också pluggkompisarna The Belieber crew, eller A-team som vi nördigt kallar oss. Det är kul att få träffa likasinnade, fokuserade människor man kan inspireras av.

Berätta om ditt hittills bästa studentminne!
Hmm, har i princip varit helt frånvarande i studentlivets vimmel. Men när jag började studera på Högskolan i Borås tyckte jag att skolan hade för lite fokus på hälsofrämjande aktiviteter. Det som fanns att välja på var fest eller inget alls. Därför drog jag och en kompis igång projektet Hälsoveckan. En vecka där föreningslivet i Borås får chansen att visa vad de har att erbjuda studenterna, studenterna får helt gratis testa på alla möjliga sporter. Varje lunchtimme fanns det möjlighet att gå på inspirationsföreläsningar om mental styrka, kost eller imponerande träningsprestationer.

I slutet av veckan hade vi ett Color run, innan det idag kända loppet hade hållits i varken Stockholm eller Göteborg. Otroligt lärorikt att driva igång och genomföra ett projekt. Kul också att det blivit ett årligt event. Måste även ta med min utbytestermin i Brasilien. Den var helt fantastisk, läran om livet, det är så intressant med nya kulturer!

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
Jag ska bli VD för ett stort företag. Men innan jag är redo att ta mig ann den utmaningen vill jag jobba som konsult, projektledare och andra spännande yrken så att jag kan samla erfarenheter från alla möjliga vinklar.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Yoga, springturer utomhus och träna på gymmet. Besöka mina älskade vänner, resa, dansa till sent på natten, steka grönkål, dricka smoothies, äta kinderägg, se på nyhetsmorgon, läsa veckans affärer, lyssna på alldeles för många poddar och ljudböcker av framgångsrika ledare. Skriva checklistor, stå på händer, hinka kaffe, drömma om superhjältar (att jag är en superhjälte), samla på batmantröjor och köpa springtights.

Har du någon kvinnlig förebild du vill lyfta fram?
Carolina Neurath, orädd och handlingskraftig! Sofie Lindblom, följer inte regelboken och är en banbrytande modern förebild. Gunhild Stordalen som vill rädda världen. Beyonce, för att hon vågar vara så kvinnlig och har så stor respekt. Alla power women inspirerar mig, de som vågar ta för sig och visa vad de går för, man ska inte behöva be om ursäkt för att man är duktig på någonting. För att inte glömma min yogguru Kino MacGregor.

Till sist, har du något youtube-klipp du vill dela med dig av?
Brukar titta på denna video när jag vill bli peppad. Powerbrudar deluxe. Så starka, jag vill lära mig!
En låt också: Här kommer en energizer, inga fler lata stunder, en låt to keep you on your feet.

[Intervjun skapades den 12 maj, 2016]


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *