Var en Hermione Granger!

För några veckor sedan började jag att läsa om Harry Potter-böckerna för sjuttioelfte gången i mitt liv. Trots att det är över sexton år sedan jag slog upp Harry Potter och De Vises Sten för första gången slås jag fortfarande av nya tankar när jag läser böckerna.

En klar majoritet av min generation (alltså nittiotalisterna) skulle nog skriva under på att Harry Potter-serien är en stor del av ens barndom – jag är definitivt en av dem. När den femte boken släpptes tvingade jag pappa att åka med mig till bokhandeln (som hade midnattsrelease) mitt i natten bara för att jag skulle få vara en av de första i Sverige att hålla den svenska utgåvan av boken i min hand och när den sista filmen gick på bio såg jag den hela tre gånger på två veckor (och grät lika mycket varje gång när eftertexterna rullade). Jag har alltså varit ett hard core fan under en stor del av mitt liv. Och det har påverkat mig mer än jag har trott.

vtacrvl

På rasterna i låg- och mellanstadiet diskuterades böckerna och filmernas olika karaktärer ofta. Många hade Harry, hjälten i serien, som favoritkarraktär, medan andra tyckte att Ron var det bästa som hänt serien. Jag har alltid tyckt att Hermione Granger är bokseriens absolut bästa karaktär och jag tror att det beror på att jag ser många likheter mellan henne och mig själv.

Bokserien har varit en stor del av mångas barndom, men jag tror att karaktären Hermione Granger har påverkat minst en generation och lärt dessa människor, bland andra undertecknad, att det är okej att vara en besserwisser ibland, att man inte är tråkig bara för att man ibland prioriterar skolan och att man ska följa sin inre moralkompass.

Att dessa mantran har följt mig under min uppväxt tror jag är en bidragande faktor till att jag, om lite mindre än en månad, är klar med grundblocket på min utbildning. Hermione Granger har, sedan jag var sex år gammal, lärt mig att tro på mig själv. Hermione Granger är girlpower!

Hermione-HOnestly-Dont-You-Two-Read-1433748333

ps. ni har väl inte missat att jag denna vecka ansvarar för Womengineers Instagramkonto @womengineer? ds.

3 kommentarer

Kommentera