Jag har alltid haft svårt att veta exakt vad jag velat göra i framtiden.

Hej Sony! Du en av de nya i projektgruppen. Varför valde du att engagera dig Womengineer?
Jag brinner väldigt mycket för jämställdhet och rättvisa mellan könen, och genom att ha valt en civilingenjörsutbildning har jag blivit förvånad över hur såpass få kvinnor som faktiskt examineras som ingenjörer år 2016. Detta fick mig definitivt att öppna ögonen och vilja våga att vara med och påverka framtiden för mig och många andra kvinnor. Womengineer var helt klart ett steg i rätt riktning där jag faktiskt får vara med och göra skillnad och förhoppningsvis få fler tjejer att bli ingenjörer.

Eftersom Womengineer’s plattform är i princip webb-baserad är sociala medierna ett himla smart och enkelt sätt att nå ut till så många som möjligt med Womengineers budskap.

Du är social media-ansvarig i Womengineer. Vad innebär det?
Att vara social media-ansvarig innebär att jag har hand om alla sociala medier för Womengineer vilket är superkul! Eftersom Womengineer’s plattform är i princip webb-baserad är sociala medierna ett himla smart och enkelt sätt att nå ut till så många som möjligt med Womengineers budskap.

Varför valde du att börja plugga Molekylär bioteknikUppsala Universitet?
Under gymnasiet var mina favoritämnen matematik och biologi, och jag ville på något sätt kunna kombinera dessa två områden och plugga vidare på en bred utbildning med många valmöjligheter i framtiden, och svaret blev rätt självklart: Civilingenjör inom molekylär bioteknik!

Har du alltid velat bli ingenjör?
Jag har nog alltid vetat att jag ska hålla på med något inom naturvetenskap och teknik, så att jag skulle välja ingenjör kändes som ett naturligt val efter gymnasiet. Jag har alltid haft svårt att veta exakt vad jag velat göra i framtiden (har fortfarande det problemet) så för att få så många möjligheter som möjligt i arbetslivet kändes ingenjör som det rätta valet.

Berätta om ditt hittills bästa studentminne!
Har haft så himla många bra studentminnen, men några som jag kommer ihåg lite extra är nog alla mina studentresor jag gjort med alla andra härliga människor. Allt i från surfning i Portugal till skidåkning i franska alperna.

Mina drömmar har varierat så enormt sen jag var liten, och det känns som jag ändrar mig hela tiden. Det finns så himla mycket en kan göra i framtiden, så det är så svårt att välja ett specifikt.

Finns det något man absolut inte får missa under sin studietid?
Något som man absolut inte får missa som student här i Uppsala är såklart Valborg. Detta pågår i flera dagar med namn som skvalborg, kvalborg, finalborg och under dessa intensiva dagar finns det alltid något på schemat. Allt i från Forsränningen i Fyrisån till champagnegalopp på studentnationerna.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?
Mina drömmar har varierat så enormt sen jag var liten, och det känns som jag ändrar mig hela tiden. Det finns så himla mycket en kan göra i framtiden, så det är så svårt att välja ett specifikt. När jag backpackade i Indien 2014 minns jag hur ofattbart få det var som hade tillgång till rent vatten i det landet (som det är i många andra länder också), så den senaste tiden har jag varit lite inne i miljöteknik och vatten-rening, vilket känns som några viktiga och spännande områden.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På min fritid vill jag helst vara i fjällen med mina vänner, dricka rivigt kaffe och åka så sjukt mycket skidor med massa sol och snö!!

Till sist, har du någon kvinnlig förebild du vill lyfta fram?
Jag har en hel drös kvinnliga förebilder som jag skulle vilja lyfta fram! Men för den här gången väljer jag rapparen Silvana Imam, för att hon är så jäkla cool och lyfter fram otroligt viktiga samhällsfrågor i hennes musik och konst.

[Intervjun skapades den 4 maj, 2016]


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *