Ingenjör i årets studentstad

Linköping är Sveriges bästa studentstad, i alla fall årets bästa! Så här lyder en del av nomineringen:

”Linköping är en stad som värnar om studentperspektivet. Samverkan mellan studenter, staden och lärosätet finns i alla processer och växer sig starkt. Studenternas röst värderas högt i utvecklingen av såväl staden som lärosätet.”

Jag kan inte annat än att hålla med. Vi studenter får synas och ta plats i Linköping, vilket är superkul! Som uppvuxen i Stockholm har jag en hel del kompisar hemifrån som fryner på näsan och frågar ” Hur är det egentligen att bo i en såååå liten stad?”. Jag tycker mestadels att det är väldigt kul och jag är väldigt nöjd med att jag flyttade till en mindre stad för att plugga.

Här är det som jag oftast älskar (men också just det som jag ibland blir galen på) med Linköping:

drat i spatStudentlivet. Ja ni ser ju, saker som kanske inte riktigt får ta plats i en större stad. Här anordnas såna här typer av tillställningar var och varannan helg.Hus Zenit, Campus Valla. Friköpt för publicering av externa media.

Universitetet. Utbildningen har verkligen en superhög nivå, varje dag får jag utmanas, utvecklas och lära mig nya saker. (Bildkälla)

IMG_2008Liten stad!  För att hänga med vänner eller ta sig någonstans krävs oftast max, verkligen max, 20 minuter på cykel.  Sjukt smidigt och öppnar upp för mycket spontant häng!

Så verkligen ett tips att plugga ingenjör i studentstad! Varför inte i årets studentstad?

2 kommentarer

Kommentera