Nu har ni fått följa mig och sett in lite i min värld, vad jag tycker, vad jag gör om dagarna och sett mina kollegor och de jag jobbar med. Och jag hoppas att jag under veckan har inspirerat dig och lyckats få dig att tänka i ingenjörsbanorna.

Som ingenjör kan man jobba med precis vadsomhelst. Det vi ingenjörer har gemensamt är att vi inom våra olika branscher jobbar för att forma om och förändra framtiden inom vårt eget område. Vi är de människorna som alltid vill hitta lösningar och att det ska bli den bästa möjliga lösningen till våra problem. Här utmanas vi i kreativitet och att tänka ”utanför boxen”. Den viktigaste egenskapen som krävs, enligt mig, för att bli ingenjör är att vara nyfiken.

Det jag har tagit med mig från högskolan till jobbet är sättet att söka information och att kunna koppla teori till problemlösning för att lösa ett problem praktiskt. Det jag har lärt mig på jobbet är att för att lyckas så måste vi jobba tillsammans och hjälpas åt, samt lära av oss varandra sammansvetsade i ett team, där nätverkande och kommunikation är två viktiga parametrar. Det jag tycker är viktigast med ett jobb är utvecklings- och avanceringsmöjligheterna, möjligheten att påverka, en bra chef som genuint vill satsa på och lyfta en, samt en bra mentor eller handledare.

Mitt bästa tips till dig som funderar på att välja inriktning till gymnasiet, börja studera på högskola eller universitet, eller söker jobb: följ alltid ditt hjärta och din passion. Var öppensinnad, för även om saker och ting inte blir så som du tänkt dig så löser det sig alltid på nått sätt på vägen. Hitta något som får dig att brinna, våga ta för dig, våga ta hjälp av varandra och andra, våga drömma stort och låt ingen begränsa eller hindra dig från att uppnå dina mål och drömmar. Med mod och vilja är ingenting omöjligt. Men framförallt: ge aldrig upp!

 

sandviken71Tack och hej från mig!

 

Hälsningar,

Elina

(Vill du gästblogga för Womengineer? Maila ellen@womengineer.org)


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *