[two_third]

Under sommaren har jag jobbat som skidlärare i Nya Zeeland

Luleå är under vintrarna ett riktigt paradis för vinteraktiviteter på grund av all snö och den långvariga kylan. På LTU arrangeras en vinterdag, kallad LTU Big Air, varje år med möjlighet att testa på bland annat isklättring, längdskidor, långfärdsskridskor, hundspann och för eliten bland Sveriges skid- och snowboardåkare, en tävling i big air. Allt detta finns på campus och i år byggde Stil Alpina (skidsektionen) ett ännu större hopp, inträngt mellan universitetshusen. Som medioker snowbordåkare ser den hiskeligt stor ut och sjukt häftig!

Såg precis den färdiga videon av årets LTU Big Air dag, och måste bara få visa den till er! Tycker det är så himla häftigt! SE DEN HÄR :)

Sveriges Radio bildkälla

Det är många studenter som väljer LTU som universitet just för skidmöjligheterna och den långa säsongen. I riksgränsen kan du ta sista åken vid midsommar! På campus finns en railarena under hela vintersäsongen som man kan utnyttja mitt emellan studierna om man vill. Dessutom finns flera skidresor att välja på för studenterna. De går bland annat till Sverige, Finland och Ryssland.

En som har valt LTU på grund av snön är Nicole Lejdeby. Hon är 25 år gammal och pluggar till civilingenjör Industriell Ekonomi. Nicole är från Stockholm och började åka skidor med familjen som liten och efter gymnasiet utbildade hon sig till skidlärare och flyttade mellan orter beroende på säsongen. Det kom till en punkt då hon ville börja plugga men inte sluta med sin stora passion, och av en slump hörde hon talas om LTU. Det blev den perfekta kombon! Utanför studierna blir det mest skidåkning. Bland annat har Nicole jobbat som skidlärare i Nya Zeeland under sommaren och semestrarna blir gärna på skidorter som i Japan. Vill ni veta mer om Nicole så bloggar hon om skidor och studielivet här och har en underbar skidvideo här!

Nicole Lejdeby

Railarenan[/two_third]


1 Comment

Ingenjör på LTU – Womengineer · April 4, 2017 at 4:32 pm

[…] varje år där du bildligt talat flyger över universitetet. Läs mer i mitt inlägg om det här. Nöjer du dig inte med lite hopp och trix på campus anordnas skidresor till bland annat Sverige, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *