[two_third]Nyligen berättade Jenny om en dag som student på KTH och Teknisk fysik och jag tycker den var en väldigt bra idé om hur man kan ge insyn om studentlivet som ingenjör. Eftersom ingenjörsyrkena och programmen har olika innehåll ska ni idag få följa med mig under en onsdag på teknisk design på LTU.

Kl 9 börjar vi
med grupparbeten så jag hinner nästan se ett av mina favoritprogram just nu;”En plats på landet” som är ett brittisk husjakts program på den engelska landsbygden. Jag förälskar mig i stora stall som gjorts om till hus och den lugna miljön samtidigt som min smoothie slinker ner för att hinna i tid.

Just nu har vi en kurs som heter produkt-och produktionsdesign. Kursen är som ett litet prov för oss tredjeårsstudenter eftersom vi ska ta allt vi lärt oss hittills och applicera det på en produktutvecklingsprocess. Hela processen från analyser av kundernas behov, ergonomi och tillverkningsmetoder, för att förhoppningsvis skapa den bästa cykelkorgen. Det är många moment och tankeprocesser som ska hinnas med och vi har deadlines med hårda kritiska lärare varannan vecka. Det är riktigt stressigt, med tanke på att vi förväntas jobba mer än halvtid och vi har en annan kurs vid sidan om, som också vill ha mycket uppmärksamhet

kl 12 är det lunch
och jag går hem och gör en av mina snabba luncher, mannagrynsgröt, samtidigt som jag lyssnar på Ellen Degeneres på TV.

Kl 13 är det dags
för en föreläsning inom produkt och produktionsdesign. På Teknsk design vet man inte riktigt vad som händer på föreläsningarna. Idag var det idéarbete där vi träffade andra grupper med sina produkter (nyckelskåp, varningstrianel, diskställ) för att skapa friska fläktar med nya påhitt och idéer till varandra. Det är en kul process eftersom inget är omöjligt i fantasin. Det ritades radiobilar för att köra ut varningstrianglar och diskställ som drogs ut ur diskhon.

IMAG0725

kl 14.30 träffar jag
min andra grupp inom Avanverad grafisk design och datorgrafik där vi ska jobba mot ett riktigt företag för att ta fram logotyp och idéer på hur de ska presentera sig grafiskt. Vår grupp gjorde en tabbe och valde ett företag förra veckan som hade ganska bra grafisk formgivning redan. Idag fick vi tänka om och fick som tur var snabbt kontakt med ett annat företag. Nu har vi dock extraarbete att ta igen, men det känns mycket roligare att förmedla en företagsidentitet från någon som inte ens har en logotyp i dagsläget.

kl 16.30 är det dags
att gå hem igen och jag lägger mig direkt i soffan! Sen grillade jag och min pojkvän årets första middag på balkongen. Här ligger det fortfarande fullt med snö på marken, så grillsäsongen har inte tagit fart, men jag tror vi startat den nu bland studentgrannarna ;) Bara att grilla i eftermiddagens sista solstrålar kändes som semester och jag kunde äntligen komma ner i varv lite.

kl 20.45 avslutar
jag dagen med att ha hunnit se film med min pojkvän och skrivit hela blogginlägget. Nu längtar jag till sängen![/two_third]


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *