Hej på er! Linn Norberg heter jag och ni kommer att få följa med mig under de kommande fyra veckorna då jag gästbloggar här på Womengineer. Jag tycker att det ska bli riktigt roligt!

blogg_linn

Jag tänkte börja med att presentera mig själv. Jag är 25 år gammal, kommer ursprungligen från Kungsbacka och bor numera i studentmetropolen Lund. Jag valde att flytta söderut för att plugga på Lunds Tekniska Högskola (LTH) där jag nu är inne på mitt fjärde år (av fem!) på civilingenjörsutbildningen Maskinteknik med Teknisk Design. Eftersom sista dagen för ansökan till högskolan närmar sig så ägnar jag detta inlägg åt att berätta om min väg till min drömutbildning, och att lugna er som ännu inte har bestämt sig!

Så, hur hamnade jag här? Jag har så länge jag kan minnas älskat att pyssla, rita och skapa saker med händerna. Dessutom tycker jag om matematik och teknik och jag har en vilja att förstå hur saker omkring oss fungerar. Min utbildning ger mig därför det bästa från två världar, precis som namnet antyder så innehåller den både Maskinteknik och Industridesign. På LTHs hemsida står det att ”Det är en utbildning för dig som är både kreativ och nyfiken men samtidigt intresserad av teknik, matematik och design.” och det tycker jag är en bra beskrivning.

Exempel på projekt som jag har gjort är att ta fram lakan som underlättar vändning av tunga sjukhuspatienter, designa en touch-display till en snacks-maskin och konstruera en stol helt gjord i plast. Jag tänkte att jag i ett senare inlägg kommer att berätta mer om utbildningen och ge fler exempel på kurser och projekt som jag har haft. Kanske att ni får följa med mig på en typisk dag i skolan?

Trots att jag tidigt insåg vilka ämnen som intresserade mig så var valet av utbildning inte helt självklart, jag testade mig därför fram genom långresor och ett år på Arkitektprogrammet på Chalmers. Under arkitekturkurserna fick jag vara hur kreativ och innovativ jag ville, men det var ändå något som skavde inom mig. Efter en del googlande hittade jag min nuvarande utbildning och då kände jag Yes, det är det här jag vill göra! Att jag vågade hoppa på en utbildning och sedan byta är jag väldigt tacksam för idag, för nu vet jag helt säkert att det är just produktutveckling som jag vill arbeta med. Och jag stormtrivs på min utbildning! Så om du som läser det här inte vet riktigt vad du vill plugga eller arbeta med så vill jag ge dig några lugnande ord; det är ingen fara, man FÅR lov att ändra sig och testa sig fram!

För mig var det inte bara själva utbildningen som var viktig utan även valet av stad spelade in. Att flytta till en främmande stad där jag knappt kände någon var såklart lite skrämmande men samtidigt något av det bästa jag har gjort!

Ha en fortsatt härlig vecka!
Kramar från Linn


3 Comments

Johanna Öjeling · April 7, 2016 at 5:43 pm

Ska bli kul att följa dig! Varmt välkommen hit :)

Christina · April 7, 2016 at 8:03 pm

Låter som en väldigt intressant utbildning! Ska skicka länken till min dotter som står inför val nu! Skulle passa henne som handen i handsken!

Vad innebär utbildningen Maskinteknik med inriktning Teknisk Design? – Womengineer · April 14, 2016 at 10:06 am

[…] Att hitta vägen till sin drömutbildning! april 7, 2016 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *