[two_third]1958373_10153613911947992_8026166573271566819_n

Idag hade vi en heldag med sinnesintryck inom avancerad grafisk formgivning på teknisk design. Vi fick i uppgift att måla färger och former, beskriva smaker och lukter utifrån ett musikstycke. Sedan skulle vi skapa en moodboard från en lukt, som vi alla hade tagit med i varsin påse. Ja, det låter väldigt flummigt och ni kan tänka er hur det såg ut när 30 elever sitter och sniffar i påsar!

Det var nytt och intressant men det roligaste med hela dagen var när jag på morgonen fick möta ett nytt tillfälligt ansikte i klassen. Det var Molly från Lidköping. En gymnasietjej som rest hela vägen till Luleå för att vara med en dag på teknisk design! Jag blev så fascinerad att hon tagit steget att åka så långt till en plats hon aldrig varit på för att verkligen undersöka sina valmöjligheter. I mitt förra inlägg beskrev jag hur viktigt det var för mig att besöka utbildningen innan jag sökte och hur avgörande det blev. För Molly var det samma sak, hon lämnade Luleå med en övertygelse om att hon hittat rätt, trots den något flummiga dagen.


10403525_10153613906027992_5373840113543498469_n

Här har vi Molly som luktar sig till känslor och intryck!

Eftersom det varit viktigt för mig att besöka programmet innan valet såg jag till att hon fick se så mycket som möjligt under sin dag, och jag insåg även hur mycket resurser vi på teknisk design har som man ofta glömmer bort. Vi har speciella salar som bara är anpassade för oss och som vi kan använda dygnet runt. Exempelvis modell-labbet där vi skapar verklighetstrogna produkter utifrån material som papp, trä och lera. Salar som är anpassade att skissa i, rum för 3D skrivare och ett rum fullt av maskiner och verktyg för produktskapande. Dessutom har vi även ett ljudisolerat rum för ljud- och vibrationstester.

Sedan fick hon även vara med på en labb med legobilar där dom skulle förstå hur man bygger upp bilar i en produktion på det mest effektivaste sättet! Så som deltagare i kurser från både produkt och produktion fick hon med sig en bra blandning av vad vi gör här på teknisk design.

Utöver programmet så uppskattade Molly också att få sig en titt på gymmet och möjligheter till andra fritidsintressen. Att få testa hur campus och staden känns och skapa sig en bild av hur livet skulle vara på plats tror jag gör väldigt mycket för valet av universitet och utbildning. Dessutom så kan man ställa alla frågor man undrar över. Som hur det är att bo långt ifrån sina föräldrar, vilka kurser som är roligast och fördelar och nackdelar med att börja studera direkt efter gymnasiet. Ta chansen att se allt på plats!

Jag hoppas Molly fått ett bra intryck av dagen och att jag får se henne här i Luleå till hösten! Är ni fler som vill besöka teknisk design i Luleå så är det bara höra av er. Kram! [/two_third]

 

 

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *