Högskolevalet närmar sig med stormsteg men vad är det egentligen som väntar de studenter som börjar plugga till hösten? Följ med på en typisk dag för en ingenjörsstudent!

06:30 Väckarklockan ringer. Vi är inte helt överens om när jag ska gå upp så ett par snoozar senare studsar jag upp för att peta i mig morgongröten.IMG_20160405_080646

07:45 Inser att min kära cykel, som annars är mitt självklara transportmedel i alla lägen, är på lagning och att jag får promenera till campus. Som tur var hålls jag sällskap av morgonsol och fågelkvitter på vägen dit

08:06 Glider in på campus i för mig onormalt god tid till föreläsningen i Internationellt företagande som börjar  kvart över åtta. Föreläsningen visade sig väl värd att kliva upp ur sängen för. Vi tittade på hur traditionella modeller på internationaliseringsprocessen för företag skiljer sig från verkligheten idag. Superintressant!

9:01 Föreläsningspaus innebär kaffe. För typ alla studenter på hela campus så kön till universitetscaféet Baljan är milslång. Jag har precis skaffat ett förbetalt blippkort så jag kan ta snabbkön, min bästa investering sen jag började plugga!

10:00 Föreläsningen är slut och jag sätter mig för att plugga en stund under håltimmen fram till lunch. Vi har en stor inlämning om två veckor så där lägger jag den mesta av min lediga tid.

12:15 Studievägledningen har drop-in för att få hjälp med kursanmälan till höstens kurser. Jag har alltid gjort som jag själv vill och gått min egen väg, så även när det kommer till kurser, så jag var tvungen att gå dit för att övertyga dem om att jag visst ska få läsa kurser som inte ingår i ordinarie kursutbud på I. Reglerteknisk projektkurs och Systemsäkerhet tycker jag låter så mycket mer spännande än de kurserna jag egentligen kan välja mellan så jag hoppas att jag lyckade övertyga dem!

12:35 LIMG_20160405_141031unch ute i solen, kan det bli bättre!?

13:15 Dags för dagens andra föreläsning. Den här gången i Signaler, Information och Kommunikation. Än så
länge hänger jag med utan problem men misstänker att det blir svårare ju fler föreläsningar som passerar…

14:00 Föreläsningspaus => Kaffe

15:15 Lektion, ä
ven det i Signaler, Information och Kommunikation. Vi raceade och hann med alla tal som skulle göras vilket inte hör till vanligheterna.

16:07 Vi checkar ut för dagen, tidigare än schemalagt efter sagda bragd ovan. Jag promenerar mot cykelverkstaden.

16:21 Kärt återseende med min fina cykel. Kedjan är bytt och den går som ett skott!

18:15 Matlådematlagningsdag. För att få någon lunch under resten av veckan måste jag se till att bunkra upp med matlådor. Efter inventering av kylskåp och frys blev det någon slags pastasås med kyckling.

20:00 Tisdag=Vinkväll. Vi är ett gäng som brukar ses en gång i veckan och dricka vin/spela spel/fika eller vad vi har lust med. Vi roterar mellan de som är med i gruppen och vem som helst är välkommen att bjuda in en vän. Ett toppensätt att träffa människor!

 

 


1 Comment

En dag på Teknisk design! – Womengineer · April 13, 2016 at 6:53 pm

[…] april 13, 2016 Greta Kerttu Nyligen berättade Jenny om en dag som student på KTH och Teknisk fysik och jag tycker den var en väldigt bra idé om hur man kan ge insyn om […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *