Den 15 april stänger anmälan för högskoleutbildningarna för höstterminen 2016. Kanske är du en av dem som sitter och funderar på om ingenjörsyrket är någonting för dig. Om du är en av dem så är du varmt välkommen hit till oss på Womengineer!

Vi som arbetar med Womengineer drivs alla av samma mål: att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga.

Läs mer om oss här. På vår hemsida har vi samlat allt du behöver veta om ingenjörer, vi har massvis av fantastiska bloggar skrivna av blivande ingenjörer här och intervjuer med  färdigutbildade ingenjörer här.

Är du fortfarande osäker på om det är ingenjör du ska bli? Var inte det! Här skriver jag om varför just DU ska bli ingenjör! Greta skriver också om det här.

Ja, just DU kan bli ingenjör!

Ja, just DU kan bli ingenjör!

Här kan du läsa om de olika skolorna som finns i Sverige. Jag läser själv på LTU och om du är nyfiken på hur det är att plugga på Luleå tekniska universitet ska du läsa det här inlägget. Inriktningen jag har valt heter Hållbar energiteknik, eller HET som de också kallas, och här berättar jag mer om varför jag vill arbeta med energi.  Är du osäker på vilken inriktning du ska välja kan du alltid gå in här eller kika bland våra aktiva bloggare, vi har representanter för Datateknik, Tekniska fysik, Bioteknik ,Teknisk design, Industriell ekonomi och Medieteknik. Bland de gamla bloggarna kan du hitta Textil, Maskinteknik, Miljö- och vatten och internationella affärer.

Du kan också hålla ett öga på hashtaggarna #Womengineer, #högskolevalet2016 och #väljingenjör för att följa vår kampanj!

plugga ingenjör bild

 

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *