Jag följer ett företag på mitt instagramkonto. Dom har ganska nyligen startat och riktar sig till ingenjörsstudenter och nyligen examinerade ingenjörer. Jättebra tyckte jag! Det är precis ett sånt företag man skulle vilja ha kontakt med för att få hjälp med jobb osv.

Jag såg precis deras senaste instagraminlägg där dom med några bilder sökte nya medarbetare till företaget. Jag måste bara få skriva av mig, för dom verkar tyvärr inte tänkt så långt med sin bild och jag kände bara “jag kommer aldrig välja det här företaget som ett första hands alternativ, om ens någonsin”

 

jobbannons

Inte en så välgenomtänkt bild från Xamera

Som ni kan se innehåller annonsens :

  • Inga kvinnliga ansikten
  • Bara unga vita män (som och andra sidan ser ut att ha kul på jobbet, det är ju positivt)
  • Samma män i bar överkropp! (Det här störde mig mest. Jag antar att det är något härligt bastu-företagsevent dom vill attrahera sköna människor med, men får jag som kvinna vara med på det? Är det bara nakna män med då?)

say-what_iStock_000015132712XSmall

Bildkälla

Skämtar ni med mig? Jag var tvungen att skriva en kommentar och poängerade att det hade varit kul att se en kvinna på bild, om dom är intresserade av mångfald och också öka intresset för sin annons.

Det verkar ändå, enligt deras andra instagrambilder, som att dom har både kvinnor och personer med annan bakgrund som medarbetare. Vart är dom i annonsen? Ett företag på tillväxt vill väl ändå visa alla sina positiva sidor och egenskaper. Tyvärr har dom inte tänkt på det och det gör mig besviken. Deras bild av ingenjörer är så enfaldigt och därför kommer det aldrig attrahera mig att söka ett jobb hos ett sådant företag. Antagligen har dom bara inte tänkt på det, och kanske är jag för hård i min bedömning, vad tycker ni?

Jag hoppas dom tänker om, (om dom läser min kommentar), i alla fall för deras egen vinning.

 

 


Greta Kerttu

Hej! På min blogg kommer du få följa med mig i mina studier till civilingenjör på Teknisk Design i Luleå. Min dröm är att utveckla produkter som integrerar väl med människan. Jag älskar äventyr och tror på att ständigt utvecklas. Just nu försöker jag komma fram till en studietid utan stress och kommer därför skriva mycket om mitt utforskande inom mental träning och balansen mellan prestationskrav och inre fokus.

3 Comments

Kajsa Bårman · februari 5, 2016 at 3:44 e m

Jag håller helt med! Bilden skulle i alla fall inte locka mig att söka.

Kristina Sturk · februari 5, 2016 at 8:20 e m

Så bra att du kommenterade! Heja dig Greta!

Anna · februari 6, 2016 at 9:26 e m

Jag håller helt med och jag tycker att det är en väldigt viktig fråga hur företag marknadsför sig. Det gör mig både besviken och avståndstagande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.