Det senaste året har intresset för Womengineer vuxit stort, vilket bland annat syns på den stora ökningen i antal besökare på hemsidan samt följare i sociala medier. För att kunna utveckla sin verksamhet ytterligare har Womengineer därför beslutat att införa tre nya poster inom ansvarsområdena ekonomi, PR och sociala medier.

Johanna Öjeling, projektledare för Womengineer, beskriver initiativet som följande:

“Med energin och kompetensen från dessa tre nyförvärv kommer vi att kunna utvecklas på nya plan och styra Womengineer i rätt riktning. Jag ser fram emot alla spännande överraskningar vi har att bjuda på under 2016.”

Womengineer välkomnar glatt sina nya medlemmar med en kort presentation av nytillskotten samt deras roller.

Jessika Karlsson, ekonomiansvarigjessikacirkel

Jessika läser andra året på civilingenjörsutbildningen i Teknisk fysik samtidigt som hon pluggar nationalekonomi på Stockholms Universitet. Med sin blogg Mer än bara böcker är Jessika redan väl insatt i Womengineers verksamhet. Jessika når med sina texter ut till unga tjejer genom att beskriva balansen som krävs i att vara ingenjörsstudent och samtidigt ha många andra bollar i luften.

Sony

 

Sony Jonsson, social media-ansvarig

Sony är ny inom Womengineer och läser andra året på civilingenjörsutbildningen i Molekylär bioteknik på Uppsala Universitet. Hon har ett stort intresse för foto och   film och med erfarenhet inom området ser Sony fram emot att sprida Womengineer ytterligare på digitala platformar, samtidigt som hon gläds åt att få arbeta tillsammans med andra drivna kvinnor mot ett gemensamt mål.

 

 

Maja Sölve, PR- och kommunikationsansvarigMajacirkel

Maja är även hon ny inom Womengineer och läser fjärde året på civilingenjörsprogrammet inom Industriell ekonomi på LTH. Med erfarenhet av liknande engagemang inom diverse föreningar har hon många idéer gällande nya strategier för att sprida Womengineers budskap. Hon hoppas dessutom inspireras ytterligare av sina nya medarbetare.

 

Med dessa nytillskott ser Womengineer fram emot att nå ut till ännu fler unga tjejer runtom i landet.

Mer information om de nya gruppmedlemmarna samt resten av projektgruppen finns här. Var inte heller rädda för att höra av er om ni vill veta mer!


Kontakt:
Johanna Öjeling, johanna@womengineer.org, +46 73 030 17 49
Jessika Karlsson, jessika@womengineer.org, +46 739 62 63 25
Sony Jonsson, sony@womengineer.org, +46 703 48 83 03
Maja Sölve, maja@womengineer.org, +46 76 803 56 41

Web: https://womengineer.org/

Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.

 

 

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *