[two_third]

Vi på Womengineer vill önska er alla ett Gott Nytt År!
Vi hoppas att årets Bloggar och Intervjuer har gett er inspiration och nya drömmar. Det är ni som får oss motiverade att fortsätta Womengineers mål, att skapa jämlikhet inom ingenjörsbranschen i Sverige. Vi är ute på mässor, håller i föreläsningar och sprider vår vision i svenska tidningar och i radio. Bland annat MetroSvD och Ny Teknik under 2015.

WEjulkalenderUnder 2015 fick vi ett riktigt uppsving. Fler följare på facebook och instagram som dagligen får möjlighet att följa med oss drivna tjejer på Womengineer i studier och vardag. Med hashtagen #ILookLikeAnEngineer var vi med och visade vilken fantastisk mångfald som ingenjörsyrket har och med Womengineers julkalender, #WEjulkalender, fick vi läsa mer om dessa fantastiska kvinnor inom ingenjörsstudier och -yrken.

 

Vi skapade IGEday, Introduce a Girl to Engineering day, för andra gången. Ett event för unga tjejer att besöka ett ingenjörsföretag för att få inblick i yrket och vilka möjligheter som finns. 2015 var 48 företag med och 1258 tjejer deltog! Är du mellan 12-19 år eller vet en tjej som kan vara intresserad? Första ansökningsdag är den 18 Januari 2016. Sök på IGEday!

 

WE_FLIRWomengineer tog in en ny sammarbetspartner för att ta sats mot målet att hälften av de nyutexaminerade ingenjörerna 2030 ska vara kvinnor. Samarbetet är med företaget FLIR systems som också skapat filmen om kvinnliga ingenjörer från företaget.

 

 

Dessutom har våran Yvonne Lee skapat denna ny design på vår tjusiga hemsida vilket gör det mycket roligare att både läsa och hänga med i utvecklingen av Womengineers mål.

pr_social_media_0

På pinterest har vi nu också skapat vår egen Anslagstavla!

Under 2016 kommer vi såklart fortsätta jobba med vårt mål, inspirera och skapa möjligheter för tjejer att fåinblick i denna fantastiska bransch! Vill du jobba för Womengineer, sök till posterna när vi behöver fler härliga kvinnor!

Så tack alla underbara läsare och partners för detta året! Det har varit fantastiskt och vi ser fram emot nästa år med er! Kram från oss alla på Womengineer!

[/two_third]


1 Comment

Johanna Öjeling · December 31, 2015 at 3:25 pm

Tack själv Greta för dina fantastiska texter och ditt härliga engagemang! Ser fram emot 2016. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *