Ikväll har också jag kommit hem till mina neighborhoods. Till mina föräldrar. Hem Hem. Hem Hemma. Riktiga hemma. Så länge jag är ung och inte har skaffat egen familj kommer det alltid vara Hemma. Det är en bondgård ännu längre norr än Luleå. Utsikten är skog åt ena hållet och älven som separerar Sverige och Finland åt det andra. Uti skogen!

Det här händer i ordningsföljd när jag kommer hem:
Åh, vad härligt det blir att vara hemma, lugnt och skönt
Shit vad trött jag blev plötsligt,.”
Jaha, vad ska jag göra nu då?” och sen “hur många dagar kvar behöver jag vara här?

Hemma går jag in i en vaken dvala och pluggandet brukar inte bli av. Det hjälps inte av att jag, efter hemkomsten från U.S.A, antingen blivit sjuk eller haft en helt sjukt jetlag. Jag har sovit bort de flesta dagarna och pluggandet har därflör blivivit noll. Varför får man jetlag efter 10 dagar utomlands och inte när man faktiskt åker utomlands och har ett liv av rutiner före det? Fantastiskt nog kom ett sug efter jullovsplugg i takt med den stigande rastlösheten Hemma! Hoppas det håller i sig! Jag ska dessutom underhålla min lillebror på 10 år med julbak, snögubbar och allt annat han kan vilja kräva av sin storasyster som aldrig är hemma.

Det enda julpaketet jag har med mig Hem är till just honom. Jag känner inte att jag behöver ge någon annan i min familj julklappar eller att jag behöver få någon själv. Jag och min pojkvän ger inte heller något till varandra. För mig känns de flesta presenter som onödigt slöseri och i längden något som troligtvis samlar damm i något hörn. Om man vill skapa den känslan av konsumtion under jul kan man gå till närmaste leksaksbutik som är fylld av kvantitetsprodukter (som inte är återvinningsbara) och som dessutom är fylld med människor vars ansiktsutryck säger allt; “jag måste ha något!!!!”. De stirrar med desperation sig igenom butiken i hopp om att just där någonstans på hyllan ska det finnas något som någon unge där ute ska tycka är kul en dag eller två. Efter 1 år inser familjen att den presenten ligger och skräpar och slänger den i soporna.


Bild källa

Den finaste gåvan jag skulle kunna ge och få skulle kunna vara bidrag till hjälporganisationer, till exempel att ge ingenting, men jag har inte tagit mig för att köpa det till någon än. Jag är lite osäker på hur tacksamt det skulle uppskattas och jag vill gärna ge det till någon som verkligen vill ha just det och inte blir besviken och måste dölja det på något sätt.

Det bästa och roligaste tipset är ändå något som man själv har gjort. Bröd, müsli, praliner, lampor, foton. Det är billigt, lätt, mindre tidskrävande och det finns dessutom så mycket tips på internet! Titta tillexempel in den här pinterest länken (bildkälla) för inspiration! Glöm inte att kika in på Womenginners pinterest sida när ni ändå är där!

Geode RingGold-Leaf Papier-Mâché Bowls

 


1 Comment

Evita · December 22, 2015 at 3:02 pm

Fint inlägg som jag relaterar lätt till :) Det där med att inte plugga när man är hos sina föräldrar, eller hemma som du säger, är så jäkla jobbigt… jag planerar alltid in plugg, men inte blir det av.
God Jul :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *