Hej på er!

Jag är nu tillbaka efter semestern i U.S.A och ja, jag har en he del att berätta om! Det känns dock som att det kan bli en hel del text och därför kommer jag suga lite på den karamellen.

Jag kan i alla fall konstatera följande:

  • Vi har kört som galningar. (4000 km = Sveriges längd x 2,5 på en vecka)
  • Nepaliska bröllop är så mycket roligare än svenska kristna bröllop!
  • Att se en hoppande val är helt sjukt.
  • Jag är fascinerad över hur dom lyckas få ALLA vägar att på något sätt knytas samman..
  • Grand Canyon går liksom inte att ta in i sinnet.
  • Det är häpnandsväckande skillnader på naturen på bara någon timme. Wow.

Semestern var inte bara fascinerande utan också välbehövlig och kändes konstigt nog längre än vad den var (hur ofta gör dom det?)

Nu är det alltså tillbaka till plugget. Precis som Kristina skrev i sitt blogginlägg med julpluggtips så har vi på LTU också tentaveckan efter jul. Det betyder att jag från och med idag har 1 månad på mig med en helt fri kalender (bortsett julfirande) att plugga. Det låter ju orimligt bra för en student och det är lätt att skjuta upp pluggandet en vecka eller två. Teoretiskt låter en månad som himmelriket men realistiskt så vet jag att verkligheten inte riktigt blir 1 månads pluggande så jag ser alltid till att planera som om jag egentligen har ganska lite tid på mig.

Jag vet att veckan mellan jul och nyår kommer spenderas med släkt och vänner. Veckan innan jul brukar gå åt till julklappar, julbak och hemresa. Jag försöker alltid komma hem till jul så sent som möjligt för jag vet att plugget blir lidande direkt innanför dörren.
På ett magiskt sätt har två veckor redan försvunnit. Dessutom kommer det vara en liten segstart någon dag efter nyår att komma igång och vips, så är det 1 vecka kvar till tentan. Jag fåt typ panik redan nu. Haha. Varför kan jag inte vara lika lugn som alla andra norrlänningar verkar vara? “Ta eet luugnt nu bara”

För att inte stressa upp mig för mycket första dagen nu så har jag dels planerat detta inlägget och jag la in första tjejen (min klasskompis Sara!) i #wejulkalendern idag! Dessutom blev jag panikinkallad som barnvakt hela dagen så minionerna kommer bland annat hålla mig sällskap idag :)

Snart kommer häftiga bilder och berättelsen om äventyret på the west coast upp, så stay tuned!

 


2 Comments

Kristina Sturk · December 17, 2015 at 12:20 pm

Välkommen tillbaka Greta! :D Ska bli kul att läsa om ditt äventyr i USA :)

Ellen · December 18, 2015 at 10:27 pm

välkommen tillbaka! du har varit saknad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *