December 3, 2015

Johanna_Ojeling

 

Johanna Öjeling tar över stafettpinnen som Womengineers projektledare efter årsskiftet. Dajana Vlajic, som idag har rollen, blir till våren utbytesstudent i Schweiz och lämnar därmed över ansvaret efter ett år av stora framgångar.

Johanna studerar fjärde året på civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi på Lunds Tekniska Högskola och har varit aktiv i Womengineer sedan juni 2014. Där har hon både skrivit bloggen Johanna upp i dagen och under det senaste året ingått i projektgruppen som marknadsföringsansvarig.

Genom sin roll i projektgruppen har hon hjälpt organisationen att etablera både en övergripande marknadsföringsstrategi, introducerat nya verktyg och drivit framgångsrika marknadsföringskampanjer. Exempelvis har hon initierat en julkalenderInstagram, där det varje dag i december presenteras en ny kvinnlig ingenjör under hashtagen #ILookLikeAnEngineer.

Womengineer har under året vuxit stort på traditionella plattformar så som Facebook, Instagram och Twitter; följarantalet på sociala medier har stigit med nästan 90%. När Johanna nu kliver in i projektledarrollen har sajten haft över 60 000 unika besökare hittills i år, en siffra som vuxit stadigt under Dajanas ledning.

“Det är ett privilegium att få arbeta med alla de kompetenta kvinnor jag driver Womengineer tillsammans med och jag ser varje dag att vi gör skillnad. Womengineer är en viktig spelare som behövs i dagens Sverige för att inspirera fler tjejer till ingenjörsyrket och teknik. En ökad jämställdhet och mångfald på ingenjörsarbetsmarknaden leder inte bara till ökad trivsel, utan även till bättre tjänster och produkter för hela samhället att ta del av”, säger Johanna.

Hon tar över det operativa arbetet helt från och med årsskiftet. Även fler tjänster kommer att utannonseras inom kort, så håll ögonen öppna!


Kontakt:
Dajana Vlajic, dajana@womengineer.org, +46 73 593 32 83
Johanna Öjeling, johanna@womengineer.org, +46 73 030 17 49
Web: https://womengineer.org/

Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.


1 Comment

Farväl bloggen! - Womengineer · December 5, 2015 at 7:09 am

[…] är jag också oerhört tacksam över att jag fått möjlighet att ta över som projektledare efter Dajana och tillsammans med vårt fantastiska team kan fortsätta att inspirera och engagera. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *