Som ni säkert har förstått vid det här laget, så gillar jag att ha många bollar i luften. Den nyaste additionen till min jongleringssamling är rollen som Marknadsföringsavsvarig för Jämställdhetsveckan på KTH som kommer att hållas den 22:a till 26:e februari 2016.

Idag kan vi stolt presentera vår första huvudsamarbetspartner – NETLIGHT! Netlight startades av KTH Alumnen, Erik Ringertz, och företaget utgörs idag av över 500 konsulter i sju olika länder. Nyligen tog Netlight även hem titeln “Sveriges bästa arbetsgivare 2015” och det känns ju såklart extra roligt att verkligen ha ett pang-företag i ryggen!

Ni lär nog få höra mer om projektet här framöver, men du som går på KTH, eller vill gå på KTH och bor i närheten borde skriva in det i kalendern redan nu. Alltså, Jämställdhetsveckan är inte enbart till för KTH-studenter, utan är även ett utmärkt tillfälle för dig som går på gymnasiet och vill få en inblick i livet som KTH student!

Om jag bara skulle få ge ett tips till dig som nyligen har blivit, eller planerar på att bli en KTH-student så är det att försöka engagera dig i något av de många projekt som drivs på KTH. Armada, Malvina, Studentkåren, din sektion eller varför inte ett idrottslag? Det är ett ypperligt tillfälle att lära känna nya personer från andra utbildningar och årskurser och oftast är det även en möjlighet att få en direkt kontakt med näringslivet.

Jämställdhetsveckan är ett årligt återkommande projekt anordnat av Malvina, KTH:s kvinnliga nätverk, med syfte att uppmärksamma, förtydliga och förstärka jämställdhet. Projektet startades 2012 av Malvina. Sedan dess har projektet ständigt växt och för första gången i år anordnas Jämställdhetsveckan av en egen projektgrupp. Projektet riktar sig till studenter på KTH med förhoppning om att sprida ämnet jämställdhet även till arbetsplatser.

Syftet med Jämställdhetsveckan är att uppmärksamma studenter om hur situationen faktiskt ser ut, både på KTH och i näringslivet.

Andelen kvinnor med en teknisk utbildning ökar men det är fortfarande en betydligt lägre andel kvinnor än män inom teknikbranschen. Endast 16 % av KTH:s professorer är kvinnor. Vi vill se en jämn fördelning mellan kvinnor och män både inom teknikutbildningar och arbetsbranschen.

Veckan omfattar event som föreläsningar, workshops och debatter som alla berör ämnet jämställdhet. Vi bjuder in företag och representanter från KTH som, med sina egna ord, får berätta om hur dem arbetar mot ett jämställt klimat på sin arbetsplats för att skapa debatt om hur vi kan nå förbättring.

netlight_FB_1


3 Comments

Gustav Adolf Adler · November 12, 2015 at 7:47 am

Oj! Hur hinner du med allt? Du måste vara någon sorts supermänniska!

Ellen · November 17, 2015 at 7:09 am

Så kul Jessika! lycka till, ge oss updates :)

Studietiden går ut på mer än bara studier - Womengineer · November 26, 2015 at 12:29 pm

[…] onsdags var jag och en kollega från Jämställdhetsveckan på Netlights kontor i Stockholm, och intervjuade två av deras kvinnliga konsulter. En av […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *