PRESSMEDDELANDE: Womengineer söker ny projektledare – tar du över stafettpinnen?

race-relay-baton

November, 2015

Womeningeer har under det gångna året blivit med projektgrupp, 10 bloggare och inte minst fått ett ansiktslyft av form av ny sajt och ny logga. Nu söker vi en engagerad ingenjörsstudent till rollen som projektledare att fortsätta driva utvecklingen framåt.

Med målet att hälften av alla nyexaminerade ingenjörer ska vara kvinnor, informerar Womengineer om livet som ingenjör – från student till yrkesverksamhet. Vi bloggar om hur studier går ihop med intressen, och hur man hanterar studierna om dessa inte gör det. Men vill även visa dig om vad som händer efter studierna, något som över 80 ingenjörer kan berätta om här.

Bakom plattformen finns Team Womengineer som består av bloggare, projektgrupper och styrelse. Med en kår av engagerade ingenjörsstudenter och ingenjörer i ryggen söker vi en ny projektledare att organisera, inspirera och representera föreningen.

Under mitt år som projektledare för Womengineer har jag fått ta del av en stegrande utveckling, vilket inte hade varit möjligt utan teamet. Och det måste ändå vara det bästa av allt – att få arbeta sida vid sida med några av Sveriges mest talangfulla ingenjörer, menar nuvarande projektledare Dajana Vlajic. Hon fortsätter

Just nu lever vi på ruset av den nya looken på sajten och loggan, men vi har hunnit med så mycket mer. Ett av årets främsta drag har varit att rekrytera en i princip självgående projektgrupp, något som även har trappat upp engagemanget hos alla på Womengineer.

 

womengineer-graph (1)                                                           

Under året rekryterades en ny projektgrupp, IGEdays siffror ökade med över 300%, vi slog igenom sociala medier med hashtagen #IlookLikeAnEngineer, samt lanserade ny sajt och ny logga.

Är du vår nya projektledare? Du söker via Academic Work här.

Rekryteringen sker löpande.

Kontakt:

Dajana Vlajic, info@womengineer.org, +4673 593 32 83

Web: http://www.womengineer.org

Womengineer

Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.

 

Kommentera