Igår fick jag äran att representera Womengineer och föreläsa för ett gäng tjejer på Berzeliusskolans tekniklinje här i Linköping. För att skapa mer sammanhållning mellan tjejer i de olika klasserna har de startat föreningen Teknikarflickorna som ordnar event som företagsbesök, utflykter eller som ikväll: bowlingkväll med efterföljande pizza och föreläsning. Så coola tjejer! 12135448_983252425072677_1822905618_n

Bild lånad från Teknikarflickornas Instagramkonto

Att föreläsa var superkul och efteråt snackade vi lite och tjejerna fick ställa frågor om hur det är att plugga till ingenjör. Jag fick så många nya idéer om teman till bloggpost som ni kommer få se inom snar framtid. Jag tipsade även om en del event på LiU och eftersom jag lovade tjejerna att lägga ut länkar på bloggen kommer de här:

Skugga en student:  Är du intresserad av ett speciellt program kan du bli ihopmatchad med en student på det programmet som visar dig runt på campus och tar dig med på deras föreläsningar och lektioner.

Quintek: Testa på att vara teknologtjej ett par dagar. Anmälan för i år är tyvärr stängd men det kommer en ny chans nästa år!

LiUs besöksdagar: Anordnas till våren lagom till ansökningsperioden drar igång. Passar utmärkt för dig som vill veta mer om flera program.

20151014_181214

Stort tack Teknikarflickorna och keep up the good work! Ni är verkligen grymma och jobbet ni gör för att visa upp tjejer på tekniklinjen är så så viktigt!

 


4 Comments

Tenikarflickorna genom Frida · October 15, 2015 at 10:18 am

Vi vill återigen tacka för att du ville komma och föreläsa för oss! Det var väldigt intressant och roligt och du är en bra förebild för många!
Kramar från Teknikarflickorna

Helena Mischel · October 15, 2015 at 4:47 pm

Hej alla grymma tjejer! Jag pluggade på berzan o LiU o är inbjuden som talare 16:e nov på berzans framtidsdag o 20:e nov på LiU och tjejföreningen Donnas inspirationsdag för gymnasietjejer. Träffar gärna dig Jenny och er Teknikarflickorna. Pinga mig på t ex Facebook om ni har lust! :)

Johanna Öjeling · October 15, 2015 at 5:12 pm

Grymt Jenny!!

Jenny Stenström · October 19, 2015 at 6:37 am

Tack igen Frida! Det var verkligen superkul att prata för er! Och Helena du har ett facebookmeddelande! .)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *