Dyker och bergsklättrar jag bara? Så refererade Ellen till mig i sitt sista och väldigt inspirerande inlägg.

Tidigare har jag skrivit om hur viktigt jag tror det är med balans i livet. Studier är en del av livet men inte allt. Det låter kanske helt sjävklart, men det kan vara lätt att glömma bort under krävande studieperioder.

Innan jag började plugga var jag orolig över att plugget till civilingenjör skulle vara extremt svårt och enormt tidskrävande, omöjlig matte som skulle nötas till sent varje kväll. Att studierna skulle bli mitt liv.

Och visst det är svårt, men verkligen överkomligt om en bara vill. Och visst det är sena kvällar med plugg ibland, men med god planering finns det tid över till annat. Kan tilläggas att jag varken är ett matematiskt geni eller en planeringsguru. Jag är som vem som helst som tycker det är väldigt kul att utveckla min problemlösningsförmåga, ställas in för nya utmananigar och lära mig nya saker varje dag.

Innan jag började plugga hade jag heller ingen aning om allt det fantastiskt roliga som skulle komma hand i hand med att plugga till civilingenjör. Alla personer en får träffa, det nätverk en kan skapa och framförallt alla roliga möjligheter som en får ta del av.Exempelvis hade jag för drygt två år sedan aldrig trott att jag skulle bo och studera i Kuching – en rolig och lärorik möjlighet som kommit tillsammans med att jag pluggar till civilingenjör.

Så ja, ibland dyker och bergsklättrar jag och ibland och väldigt ofta löser jag svåra matteproblem och lär mig hur robotar fungerar. Det kanske låter som helt två skilda världar, men det är bara två delar av livet som jag tycker är kul och som kan kombineras. Att plugga är långt ifrån så svart på vitt som det kanske kan verka och en del av livet som tillför så mycket möjligtheter!

2015-10-13 15.19.38

Just nu: blivande civilingenjör på väg till Bali! Försöker redan nu leva mig in i den balinesiska autentiska miljö med min turban, typ? Och ja BALI!!!! SÅ PEPP!


3 Comments

Ellen · October 13, 2015 at 11:18 am

Så bra inlägg!!! :)
Kul med Bali! Blir lite lätt avis ;)

PRESSMEDDELANDE: Womengineer söker ny projektledare - tar du över stafettpinnen? - Womengineer · November 3, 2015 at 9:16 am

[…] Womengineer om livet som ingenjör – från student till yrkesverksamhet. Vi bloggar om hur studier går ihop med intressen, och hur man hanterar studierna om dessa inte gör det. Men vill även visa dig om vad som händer […]

Backpacking while studying to engineer - Womengineer · November 9, 2015 at 8:50 am

[…] av det bästa sakerna med min utbytestermin i Kuching, Malaysia, är att jag kan kombinera backpacking med att plugga till civilingenjör. Dessutom slutar terminen tidigt här (idag är det bara en månad kvar!), vilket gör att  jag har […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *