Jag såg på nyhetsmorgon i veckan med Henrik Fexeus. Karln sade att ingen av våra minnen är riktiga, vi har hittat på alla själv eller tagit upplevelser från någon annan och gjort dom till våra egna. Detta går på ett vis ihop med budskapet från den så kända boken “The secret” att när dina tankar och visioner sätts I verket slår dom in (i din egen verklighet). Det är ju så att om man vågar drömma stort, ju oftare du drömmer om det och samtidigt vågar, bit för bit, bygga en stig mot målet, du kommer närmare och närmare och målet blir mer och mer verkligt. Det säger väl sig självt. eller?

Screen Shot 2015-10-07 at 16.26.02

there are days when you feel good…

 

IMG_3173

and there are days when you dont feel so good…

 

Sedan skolan började har jag verkligen lyckats komma in i ett positivt flow där saker och ting som varit i min vision börjat trillar över till att finnas i min verklighet. Jag känner att jag verkligen blivit bra på att våga satsa utan rädsla för att misslyckas. Jag vet att jag är på rätt väg, att jag har rätt fokus för att komma dit jag vill i framtiden. Jag vet att jag har den kompetens som krävs, den originalitet som gör att jag kan sticka ut från mängden samt drivet och viljan. Vissa dagar rider jag på en enhörning mot solnedgången och känner mig som Bat(wo)man medan vissa dagar känns det som att jag torkat fast i asfalten och det jag gör är totalt meningslöst. Jag pluggar 200%, är en stolt del av Womengineer (tjejer ni ger mig så mycket vilja och glädje), yoga instruktör och har nu fått ännu ett jobb. Vad gör jag det för? För vem? Vad får jag ut av det? Livet är en berg-och-dalbana, jag är så medveten att jag inte kan vara så där glad inombords hela tiden, att vara medveten om att dipparna kommer och kunna vara stark nog att ”ride them through”. I våras (se mitt inlägg om panikångest) bestämde jag mig för att ta för mig av allt jag vill, köra på allt jag kan mot det jag vill uppnå

  • att inte låta rädsla eller självtvivel hindra mig
  • att bara umgås med de människor som ger mig kraft, glädje och motivation
  • att våga säga nej till det som jag inte känner för
  • att testa mina gränser med respekt för mina begränsningar

Det har känts så otroligt bra under en lång period men idag fick jag min första dipp. Jaha, vad gör jag allt detta för? Vad får jag ut av det? Nu är det bara för mig att hålla huvudet högt, ta en springtur eller sätta mig på yogamattan to “snap out of it”. Det kanske tar några dagar innan jag kommer tillbaka till att rida på min enhörning, men jag klarar det, det är ju en del av livet.

IMG_3351

Detta får vara mitt sista inlägg här på Womengineer. (ni kan alltid följa mig på instagram) Det har varit så fantastiskt givande för mig att lära mig sätta ord på mina tankar och känslor. Jag går över till att ansvara för våra fantastiska bloggare som inspirerar, motiverar och speglar vardagen som ingenjörsstudent.

Screen Shot 2015-10-07 at 16.11.18

Vi har Evita som skriver på engelska, hennes vackra texter är som en sång med djup känsla och inlevelse. Evita har varit med om otroligt mycket, hon berör och inspirerar.

Lisa som läser textilingenjör (hur coolt?), så otroligt varmhjärtad och positiv. visste ni att Lisa redan har en utbildning som statsvetare? eller att bakom det snälla leendet gömmer sig en rollerderby värsting?

Kristina, vår bioteknik tjej som lär oss allt om ”good to know” i kemilabbet. Hur “fat burns in the flames of carbohydrates” och om “koffeinhalt i coca-cola”. Samtidigt som hon öppet delar med sig om livet som student med bra tips för att klara vardagen.

Mia, tvåbarnsmamma och rockstar. Ingen av oss på Womengineer förstår hur hon får ihop det?! Pendlar (hur man överlever 12 timmars dagar), pluggar hållbar energiteknik, inför TV-fria månader, pusslar med ungarna, är ute och på hike. Alltid lika positiv och sprider sån glädje!

Johanna, var ska jag börja? Johanna är min superhjälte för hon är så otroligt duktig på allt hon gör! En vägvisare som underlättar med sina “how to”, hon klargör det som är luddigt och sätter fingret på det man funderat på under en lång stund (hur google vs verkligheten speglar en ingenjör).

Jessika, från juridikstudent till teknisk fysik lyckas hon att kombinera livsnjut och vardagslyx med tunga studier (gärna dubbla och på olika universitet). Samtidigt förenklar hon alla konstiga begrepp som hör till universiteten och delar med sig av vilka verktyg som förenklar studierna.

Greta, ny i gänget och lyckas första månaden pricka in mest lästa inlägg. Greta är väldigt öppen, har mycket att berätta och dela med sig av. Hur man tränar humöret, hur man tacklar stress (igenkänningsfaktor!). Alla mentala bitar kantas av hur coolt det är med teknisk design.

Jenny, newbie nr 2, jag tror att hon kommer att rädda världen en dag. Hon vet hur man är med och påverkar och hur man nätverkar. Jag tror dessutom att hon pratar för många språk för sitt eget bästa (imponerande)!

Kajsa, newbie nr 3. Pluggar du nått eller är bergsklättrar och dyker du bara? Nej skämt åt sido. Kajsa du är vårt solsken i höstmörkret, delar med sig av sin fantastiska utbytestermin i Malaysia. Mycket bilder (tackar vi för)!

Ja, bara av att ha skrivit om dessa härliga tjejer så känns det mycket bättre.

Tack för min tid som bloggare, tack för att ni har läst mina texter!

Stor kram
Ellen

IMG_3840


8 Comments

Hannah · October 7, 2015 at 5:54 pm

Go, Ellen! Jag vet att du verkligen kommer lyckas med allt du tar dig för. En stor kram på vägen! /Hannah

Johanna Öjeling · October 7, 2015 at 9:32 pm

Ellen, du är bäst!! Tur att du är kvar och peppar oss andra (och kanske håller ett yogapass nästa summit?) ;)

Kajsa Bårman · October 8, 2015 at 8:58 am

Wow, Ellen! Du ar sa inspirerande!

Jenny Stenström · October 8, 2015 at 12:48 pm

Grymt sista inlägg och grymt jobb med att hålla koll på oss! Tack för de fina orden och all pepp du sprider i övrigt. You go girl! ;)

liskor · October 8, 2015 at 2:34 pm

Ellen vi kommer sakna dina inspirerande peppande intressanta blogginlägg! Men så bra du är kvar med oss på andra sätt :D

Greta Kerttu · October 8, 2015 at 3:49 pm

Jättefint inlägg Ellen! Det är så mycket inspirerande power i dig. Det är fantastiskt att se människor utstråla den. Jag glömmer inte mitt första inlägg jag läste här på womengineer som var början på min förändring. Ditt inlägg om yoga och panikångest. TACK Ellen! Fortsätt med din inre glöd! Kram!

Ellen · October 9, 2015 at 1:52 pm

Ååå vilka fina ord. Jag blir helt varm i hjärtat! :) Tack!

Självklart håller jag i ett yogapass Johanna. Anytime !

Så mycket mer än bara studier · October 13, 2015 at 9:34 am

[…] Dyker och bergsklättrar jag bara? Så refererade Ellen till mig i sitt sista och väldigt inspirerande inlägg. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *