Signaturen O.M skrev till mig efter mitt inlägg Tentor som ligger efter?. Jag fick ingen e post att svara till så jag gör ett inlägg med mitt svar.

ff

Så här lyder kommentaren:

“Hej

Grattis att du har fått skitbra betyg! Bra kämpat! Dock har jag en fråga. Du skrev att du läser 50% – betyder det att du inte tar samma examens dag med dina klasskamerater? Verkar som att du är 1år efter? Har jag tänkt rätt? Sedan så vill jag veta HUR du pluggar! Jag menar hur lyckades du få en 5:a när du levde panik och dep. Hur planerade du exakt? Ge mig tips!!”

jj
Mitt svar till O.M:

Hej O.M, tack för din kommentar och gratulationerna!

Jag vet inte om man kan säga att jag ligger ett år efter mina klasskompisar. Jag tar samma kurser som dom i samma ordning även om jag missat kurser (som nu när jag läser 50 %). Det som jag missat kan jag istället ta igen under mina resterande år genom att plugga 150 %. Eller så tar jag kurserna efter att mina klasskompisar tagit examen (om dom tagit allt i tid). Om jag skulle hamna väldigt mycket efter mina klasskompisar kan jag även välja att gå om ett år och då hamnar jag året under min klass istället. Det finns valmöjligheter att vara flexibel med studierna. Det som passar en själv och ens liv helt enkelt.

Hur jag lyckades sätta en 5:a i betyg från att ha varit sjuk av stress kan jag inte riktigt förklara. Jag tror dock att det handlade om mitt tankesätt. Eftersom stressen varit ett stort problem för mig var jag inställd på att “jag bara ska försöka” istället för “nu måste jag klara det här”. Eftersom jag bara skulle försöka att göra mitt bästa så var jag lugn i mitt sinne när jag pluggade = Informationen gick in så mycket bättre. Stressen påverkade inte mig med tankar som “jag borde ha lärt mig det här vid det här laget” och “shit, hur ska jag hinna lära mig allt det här”. Sen följde jag min studieteknik som hjälper mig komma ihåg informationen jag vill plugga in. Inlägget om just det, kan du läsa här, Minnesstrategi för tentan. Jennys inlägg om hur man klarar mattetentan kan du läsa här.

Hoppas det gav sig svar O.M. Du (och alla andra som läser) får jättegärna lämna en kommentar med fler frågor och din mejl så ska jag svara tillbaka så gott jag kan.

Kram på dig!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *