Happy Hari Raya Haji! Idag är det public holiday nr. 3 (!) under den femveckorsperiod jag hittills har bott här. Malaysia kvalar tydligen in på topptiolistan med länder som har flesta lediga dagar per år. Istället för att hänga runt bland olika muslimska hem, som traditionsenligt håller öppet hus idag för alla nära och kära och bjuder på mat (önskar dock att jag hade gjort det, hur nice?), har jag istället tillbringat min dag så här:2015-09-24 17.52.54Hängt precis hela dagen på hotell Hilton, som nog har Kuchings bästa internetuppkoppling2015-09-24 17.54.09samt Kuchings bästa och dyraste kaffe.

Vad gör en kund villig att betala mer för en flaska Evian än en likvärdig produkt? Till vilken kundgrupp riktar sig Evian? Vad för typ av marknadsstrategier använder sig Evian av?

Denna typ av frågor har vi undersökt idag inför en presentation i kursen Fundamentals of Marketing. Främst var det intressant att analysera hur ett företag lyckas marknadsföra en produkt så pass bra att kunden är villig att betala mer för en flaska som innehåller precis samma vatten som finns i samtliga andra återförsäljares flaskor. Att lära mig grunderna inom marknadsföring faller inom ekonomidelen på Industriell Ekonomi. Det är en lättsam och rolig kontrast till de tekniska kurser som jag annars läser just nu, exempelvis Robotic Control.  En kurs som handlar om att räkna och analysera in- och utsignaler i robotar. Precis som Jenny nämnt tidigare ger I-linjen en väldigt bred kunskapsbas inom både teknik och ekonomi och det är det som jag tycker är absolut bäst med det jag pluggar.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *