Många av oss har skrivit om hur det kommer sig att vi sökt in till ingenjörsutbildningarna. Jag har gjort det här, Jessika har gjort det här och Lisa har gjort det här.

Jag reflekterar över det här rätt ofta. Speciellt nu när jag snart är färdigutbildad. Hur kommer det sig egentligen att just JAG hamnade HÄR? Jag inser att jag, faktiskt, kan peka ut fem specifika inspirationskällor. Let’s look at the list!

1 Sagan om Isfolket – First contact
Det är en lång serie som i sin helhelt utgår ifrån en kärlekshistoria blandat med en hel del fantasy. Det här var den första riktiga, varaktiga, kontakten jag fick med grenen. Den utvecklades till att innefatta en fortsatt kontakt med både fantasy och science fiction i form av böcker som ”Frankenstains monster”, ”Jag, robot” , filmer som Harry potter och serier som “Dr Who”.

2 The big bang theory – Can’t it be this way, always?
En serie som alla andra, tänkte jag när jag zappade förbi den. Sedan låg jag där i sängen, sjuk som få, och såg ett par avsnitt. BANG, jag fastnade, och fortsatte. Humor blandat med vetenskap. Kan det bli bättre?

DoFraTheory

3 Naturkunskap Btouchdown
Naturkunskap A (en obligatorisk kurs då jag gick gymnasiet) var ap-tråkig. Läraren jag hade var ännu tråkigare. Turligt nog läste jag Naturkunskap B när jag påbörjade min komvux-utbildning och hela vetenskaps-köret fångade mig. Jag insåg att jag förstod det vår underbra lärarinna lärde ut.

4 En kortfattad historik över nästan allting Jag vill vara en del av det här
En väldigt trevlig och lättläst bok som täcker upp tiden från Big Bang till hur det kommer sig att du är den du är idag.

5 Biologi AJag kan vara en del av det här
Lärarinnan (som jag hade) i denna kurs är guld värd. Hon brinner verkligen för ämnet och lär inte bara ut biologi utan hela spektrumet av vetenskapligt resonemang. Hon utmanade mig under varenda lektion och jag kan helt ärligt säga att jag älskade OCH hatade henne på samma gång. Idag inser jag att jag är lycklig lottad som hade henne i mitt liv under denna period.


Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *