Mitt främsta fritidsintresse i Kuching är just Kuching. Jag vill se så mycket som möjligt av staden under den korta tid jag bor här, såklart. Staden i sig är mest massa smågator med matstånd, butiker, massageställen och en och annan kattstaty (kuching=katt på Malay). Däremot finns det en himla massa vackra nationalparker runt omkring med regnskog, som ju känns så coolt när en är van vid typ granar och tallar. I helgen gjorde vi en utflykt till två olika grottor, the Fairy Cave och the Wind cave, som ligger ungefär ca fem mil utanför Kuching. Grottor låter kanske inte så jättespännande, men det var överraskande nog så himla pampigt och vackert.


P1060922Så redo för att gå i grotta! Munskydd är just nu på hela tiden pga  hälsofarligt hög partikelhalt i luften från eldning av regnskog (blir galen på att ingen sätter stopp för det!!!) och myggmedel för att slippa malariamyggorna.
P1060933Först var vi i the Wind Cave. Där inne i mörkret krävdes ficklampor för att kunna gå runt på de turistvänliga gångarna. Dock var oturligt nog halva grottan stängd pga stenras. P1060939
Det mest spännande där var det konstanta pipandet och den frätande urinlukten från orimligt många fladdermöss. Mest flög de runt i taket av grottan eller hängde och sov på väggarna.
P1060949
Ingången till grottan ser så fjuttig ut när den verkligen är så gigantisk inuti.
P1060970
Nästa grotta – the Fariy Cave!! Efter en massa  trappor kom vi upp till det här gigantiska “rummet”.
P1060972 Ett stort hål i grottan gjorde att det var ljust och fint och massa grönt som växte därinne.
P1060984
Hittar ni alla sju? Detta är bara en pytteliten del av grottan. Så sjukt stor och verkligen svårt att få med det på bild, kände sig så himla liten där inne.
20150912_125223Bilderna gör som sagt inte grottan rättvisa  och slutsatsen av utflykten är att detta är ett must-see i fall ni någon gång skulle ha vägarna förbi Kuching.

 


2 Comments

Sofia · September 14, 2015 at 6:33 pm

åhhh så fint att du bloggar

Backpacking while studying to engineer - Womengineer · November 9, 2015 at 11:41 am

[…] att plugga till civilingenjör med backpacking.  Under terminen har jag rest runt en del på Borneo samt varit på Perhentian Islands och Bali. Dessutom slutar terminen i Malaysia tidigt (idag är […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *