Prova att bildgoogla “engineer” så ser du den vanföreställning många kanske har om oss.

Så sa vår projektledare Dajana i en intervju med Shortcut i tidigare i år. Resultatet visade – föga förvånande – mestadels herrar i gula hjälmar med ritningar i händerna.

Googlar man samma sak idag ser det likadant ut. Då föredrar jag nog att kolla in hashtagen #ILookLikeAnEngineer som komplement. Jämför Googles sökresultat till vänster med Womengineers Instagram till höger:

Engineer

Med det vill jag också passa på att tacka för all positiv respons vi har fått i samband med #ILookLikeAnEngineer-kampanjen och uppmuntra er andra ingenjörer till att lägga ut bilder om ni ännu inte har gjort det!

Så kanske en bildsökning på “engineer” på Google så småningom också blir mer representativ…

Johanna

Johanna_Ojeling

#ILookLikeAnEngineer


2 Comments

3 viktiga artiklar som alla bör läsa · September 27, 2015 at 8:56 am

[…] Kom igen! Är det inte dags att Googles bilder också speglar verkligheten snart? Känner du någon cilvilingenjör som ser se ut som de till vänster? Inte jag heller, däremot väldigt många som ser ut som till höger. #Ilooklikeanengineer, och om du också gör det så sprid hashtagen  och hjälp till att krossa den stereotypa bilden! […]

Dont let self-doubt be a roadblock for your dreams – VÅGA · October 7, 2015 at 2:26 pm

[…] Johanna, var ska jag börja? Johanna är min superhjälte för hon är så otroligt duktig på allt hon gör! En vägvisare som underlättar med sina ”how to”, hon klargör det som är luddigt och sätter fingret på det man funderat på under en lång stund (hur google vs verkligheten speglar en ingenjör). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *