Även om mer än halva augusti återstår har jag, precis som Johanna, börjat ladda inför hösten. Men innan jag återigen får gosa ner mig i en av fällstolarna i föreläsningssal A på Kemicentrum, måste jag först ta mig igenom två jobbveckor (varav en ska kombineras med jobb och nollning) och en fem timmar lång tentamen.

För mig har den här tiden på året alltid varit väldigt speciell. Jag tror mycket beror på att månadsskiftet augusti/september är lite som nyårsafton för mig, och jag tror att många är villiga att hålla med mig i att den tiden på året känns mer som nyår än månadsskiftet december/januari.

Trots att jag är nästan 22 år gammal kan det fortfarande pirra lite inombords när jag står i bokhandeln för att välja vilken av alla fickkalendrar som jag ska bära runt på under det kommande året. Jag varvar dessutom tentaplugget med att spana in kurshemsidorna för de kurser jag ska läsa det kommande året, vilket gör mig ännu mer motiverad att få den här tentan överstökad.

IMG_3094

Tillslut bestämde jag mig för den här kalendern

Allra mest ser jag fram emot att återförenas med alla fina vänner. Även om jag träffat många av dem nu i sommar är det inte riktigt samma sak. Men snart börjar det igen. Luncherna på gräsmattan utan för Kemicentrum. Alla korridorsfester som slutar på ett nationsdansgolv, i Gasquesalen eller på Lophtet. Att cykla hem mitt i natten efter ett protokollmöte med Styrelsen. Ja, varenda liten vardagsdetalj som utgör den fantastiska vardag som studentlivet i Lund faktiskt har att erbjuda. Om två veckor är det äntligen, äntligen dags…

Och som pricken över I:t har Veronica Maggio släppt en ny låt tillsammans med Maja Francis. Space Invades My Mind har en självklar plats i min kommande höstspellista på Spotify.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *