Hej! Hur hur är sommaren? Jag har inte skrivit här på länge nu, som somrar blir har jag hållit igång… Jag har rest och hälsat på min sambo i Portland, varit på praktik i Barcelona och sen hunnit njuta av en vecka av mitt älskade Frankrike med en av mina fina vänner. Det har varit såå skönt att lämna vardagen och flyta med i sommarens aktiviteter!

För mig finns det inget bättre än att få vandra i berg vid hav, det bästa av två världar i ett

För mig finns det inget bättre än att få vandra i berg vid hav, det bästa av två världar i ett

P1070830

Sommarhav och sommarsol

Är så tacksam över att ha fått bo en tid i Barcelona och strosa på gator som denna påväg till och från praktiken

Är så tacksam över att ha fått bo en tid i Barcelona och strosa på gator som denna påväg till och från praktiken

Ingen sommar utan Snapple!

Ingen sommar utan Snapple!

Portland, Oregon och vackra Mount Hood, att bo på en husbåt har verkligen seglat upp som en framtidsdröm

Portland, Oregon och vackra Mount Hood, att bo på en husbåt har verkligen seglat upp som en framtidsdröm

 

Firar att ha korsat The Bridge of the Gods med kaffe i solen

Firar att ha korsat The Bridge of the Gods med gott kaffe i solen, men half and half?! Kommer aldrig lära mig dricka kaffe med grädde

 

Jag hade ett samtal häromdagen med mina vänner om att vi människor behöver ladda om batterierna ibland och ge oss tid för reflektion och nystart. Tid att då och då börja ett nytt kapitel i livet, att utvärdera vad som skall kastas bort, avslutas och vad som skall byggas vidare på och få växa och gro. Kanske tiden är kommen att låta en dröm bli verklighet? Det kan vara alltifrån ett nytt jobb, nya fritidsintressen eller som många av er står inför nu en ny utbildning, ny stad, kanske flytta hemifrån för första gången i sitt liv.

För mig har nog augusti/september skiftet, dagarna innan studierna drar igång igen alltid varit denna nystart när jag reflekterar över vad jag åstadkommit under året och vad jag drömmer om att göra nästa år. Vissa skulle säkert säga att nyårsafton brukar vara denna tid, men inte för mig. Kanske är det just för att sommarens ledighet gör att en kommer ifrån vardagen ett tag och riktigt hinner inse vad som en uppskattar och inte.

När jag skulle börja läsa till textilingenjör i höstas för ett år sedan bestämde jag mig för att läsa ett år och se om jag hade hamnat rätt. Jag bestämde mig för att under sommaren som kom fundera på hur allt kändes och om jag skulle fortsätta. Jag bestämde mig för att njuta av året, maximera och försöka få ut allt ur mina studier för att få underlag att sedan utvärdera. Jag bestämde mig också för att försöka att låta bli att tänka för mycket på om det var rätt eller fel när jag läste, utan istället bara dyka in i ämnet, plugget, alla aktiviteter helhjärtat. Reflektion och utvärdering fick bli steg 2 i sommarsolen när jag fått perspektiv och tillräcklig information att fundera över.

Ibland för att våga testa nya saker är det bra att ge sig en plan B, eller bestämma en tid framöver där man kan fundera hur det nya känns, och om det vart rätt. Det värsta som kan hända är att det blir fel, men många gånger blir det ju rätt! Efter mina sommarfunderingar och efter en fantastisk praktik har jag kommit fram till att det är just textilingenjör jag vill bli och längtar efter att få börja mitt andra år. Jag är så glad att jag vågade ta chansen och börja läsa!

//Lisa

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *