Vad händer med vädret? Det känns som att vi har blivit snuvade på sommaren? Oavsett är det en utmärkt jobb-sommar, men som ni kanske har läst har det blivit liiite för mycket jobb för min del. I tre veckor har jag jobbat mer än heltid och jag känner att det nu verkligen börjar tära på mig. Jag saknar energi, kan inte vakna på morgonen och har svårt att få i mig mat. Konstant känns det som att det surrar i huvudet och i kroppen, som ett slags myrornas krig. På onsdag har jag ledigt och jösses vad jag längtar!

Hur som helst så vill jag tipsa er om en film/dokumentär som är perfekt lämpad för regniga sommardagar. Dokumentären handlar om partikelacceleratorn i CERN.

Tummen upp för fin klippning, bra musik, spännande ämne och…

ATT DE VISAR KVINNLIGA FYSIKER!

En del av mig ville se på filmen bara för att undersöka just detta. Vågar media lyfta fram kvinnliga akademiker? Vågar man bryta normen? Ja ja JA!

Monica-Dunford-Particle-F-012

Monica Dunford förklarar hennes reaktion första gången hon klev in på ATLAS-experimentet, där de försöker fota alla partiklar och kollisioner

Ett varmt tips till dig som är fysikintresserad och även till dig som INTE är det, eftersom filmen handlar mer om samarbetet mellan nationer, och de drivkrafterna hos individerna bakom experimentet, än teorin som utgör dess grund. Filmen finns på Netflix HÄR.

So, what is the LHC good for? It could be nothing, other than understanding everything.

–  David E. Kaplan vid förfrågan om vilken ekonomisk vinst LHC skulle utlova


1 Comment

Tove · July 28, 2015 at 7:09 am

Kolla in de här filmerna också: http://www.davidbrin.com/sffilms.html :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *