Jag har ett problem. Eller en tillgång. Det beror på hur man ser på det.

Det är nämligen så att jag har väldigt mycket energi, men inte alltid vet hur jag bäst ska låta den ta form. Hur jag ska ge uttryck för allt det där som finns inom mig för att det ska bli något så bra som möjligt av det.

Det är en tillgång på så sätt att jag får saker och ting gjorda. Om jag får en idé så stannar det inte bara vid en tanke, utan jag ser till att göra verklighet av den. Men det är ett problem då jag ännu inte har bestämt vad jag ska göra. Då kan jag inte undgå den där obekväma känslan av rastlöshet och att något går till spillo.

creativity

När jag var yngre kunde jag sysselsätta mig med att spela piano, teckna eller lära mig språk. Det gav mig den stimulans jag behövde då. Men idag känner jag att det inte gör det på samma sätt. Idag tycker jag att det kan vara tråkigt att syssla med saker som inte gynnar någon annan än mig själv. Visst, jag kanske gladde någon med min musik eller mina bilder, men jag vill liksom skapa något som är än mer värdefullt, även för andra.

Just nu är jag inne i en sådan period då jag är öppen för ett nytt projekt, men inte riktigt vet av vilket slag. Jag saknar något sånt där som man lätt fastnar i och som man kan sitta med hur länge som helst. Och som samtidigt skapar nytta. Jag vill omvandla problemet till en tillgång. Hm. Någon som känner igen sig? Någon som har ett tips?

Johanna


4 Comments

Kristina · June 21, 2015 at 12:32 pm

Åh jag försåt precis vad du menar! När jag känner sådär brukar jag baka eller laga en massa nya maträtter, och sedan sammanställa det bästa i min receptbok! :) Kul pyssel tycker jag!

Johanna Öjeling · June 21, 2015 at 6:05 pm

Bra idé! Jag har varit lite dålig på att laga mat den senaste tiden (= det senaste året) så det är egentligen hög tid att ta itu med det nu :)

Saga · June 26, 2015 at 11:30 am

Aaah, jag känner precis samma sak!! Jag och Arvid satte oss därför precis ner och ska försöka skriva en låt ;) Går sådär…. Det är svårt, men kul!

Johanna Öjeling · June 28, 2015 at 3:10 pm

Nämen så spännande – den ser jag fram emot att lyssna på! Nu är förresten alla sladdarna utdragna igen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *