Jag tror ingen av er som läser här regelbundet har missat att det är tentaplugg som gäller för oss just nu. I vanliga fall har jag fullt upp med att lära mig ekvationer som inte finns med i formelsamlingarna och tillvägagångssätt för typiska tentafrågor vid det här laget  men det här gången ser det annorlunda ut. Den här gången kämpar jag med motivation och ork. Den där långa sjukdomsperioden tärde på mig mer än jag trodde. Den lämnade mig utan kraft och kämparglöd.

Jag försöker tänka positivt. Jag försöker se målet framför mig. Jag försöker tänka på de tre åren jag klarat av. Det är inte värt att ge upp nu, nu när jag kommit över halva vägen. För att slå undan jobbiga tärande hjärnspöken söker jag lugn och frid på de sätt som fungerar för mig (läs gärna Ellens inlägg om panikångest och hur hon hanterar det här!).

Jag pratar med utvalda klasskamrater om hur jobbigt och tungt det är på skolan.

Den här underbara klasskamraten lyssnar alltid när jag vill gnälla om hur jobbig skolan är just nu.

Den här underbara klasskamraten lyssnar alltid när jag vill gnälla om hur jobbig skolan är just nu.

Jag söker mig ut i naturen.

Jag och min man vid Kebnekaises fjällstation.

Jag och min man vid Kebnekaises fjällstation.

 

Jag spenderar massvis med tid med min familj.

2015-05-25 316

Bilden är tagen vid Storforsen där vi spenderade några ångestfria timmar i lördags.

Och det viktigaste för mig är nog att acceptera situationen och inse att omtentor är helt ok. Jag behöver inte vara perfekt. Jag får göra om när jag inte lyckas på första försöket. Det är bättre att andas ut och finna frid mitt under en tentaperiod än att stressa sönder och samman över ett betyg. Hälsan går före. Alltid.

Mia


4 Comments

Lulestudent · May 27, 2015 at 7:03 am

Jag förstår dig, vet inte om vi är i samma sits, men jag är nu sjukskriven av stressen och mina egna prestationskrav. även fast jag nöjer mig med ett G sätter jag krav på allt annat möjligt, speciellt mig själv. Jag har fått tänka om nu, på vad jag värdesätter och vad som verkligen får mig att må bra. Det är ok att backa tillbaka, tänka om och framförallt ge sig själv energi. För mig gör det inget att ingenjörsstudierna kan ta ett halvår/år extra, så länge jag klarar dom! Har just nu 6 kurser bakom mig så det lär ju bli lite övertid ;) tack för att du delar med dig och tacka dig själv för dina kloka insikter :) stort lycka till och en stor kram!

miahol · May 27, 2015 at 7:54 am

Ja hade livet enbart bestått av studier så hade det kanske varit enklare men det är inte ett liv jag vill leva. Jag vill engagera mig i saker utanför skolan, också, och det måste få ta tid. Visst kommer jag kämpa för att klara mina kurser men det får inte gå överstyr. Jag lägger ner den tiden och den orken jag har på studierna. Tillslut blir vi färdiga, både du och jag!

Hur gick det? · June 8, 2015 at 5:09 am

[…] vilken känsla det är att inleda veckan utan några krav och förpliktelser! Tentorna är gjorda och sommarlovet har […]

Dont let self-doubt be a roadblock for your dreams – VÅGA · October 7, 2015 at 2:20 pm

[…] pluggar hållbar energiteknik, inför TV-fria månader, pusslar med ungarna, är ute och på hike. Alltid lika positiv och sprider sån […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *