Jag hade en plan i vår. Jag skulle hinna göra allt det där jag inte hinner göra annars, eftersom jag exjobbar och därmed inte skulle ha tentaplugg. Jag skulle storstäda, ta fram fiolen, umgås mer med familj och vänner, lära mig olika fågelsånger… lära mig foto.

Ha! Ha, ha, ha. Jag har inte hunnit att göra något nytt. Det kan ha att göra med att jag har varit sjuk, ägnat mycket tid till att uppdatera CV:t och söka jobb. Jag har varit på begravning och bröllop, på träffa-min-nästan-nyfödde-brorson-resa och jag har varit på husvisningar(!). (Det senaste kanske inte för att köpa, men bara för att börja titta.) Och det var bara ett smakprov.

Det har varit en vuxenvår, helt enkelt. Utan att jag egentligen planerade det. Och samtidigt har jag insett att mitt exjobb tagit upp mer än de planerade åttatimmarsdagarna. Mycket mer. Till viss del för att jag inte varit van vid att arbeta med så mycket data och till viss del för att jag inte är van att arbeta med statistikprogrammet JMP. Nåja, när den här våren är över är jag ju det. Ingen kan komma och säga något annat.

Och vet ni vad? På fredag ska min rapport in till opponent och ämnesgranskare. Herregud vad allt går fort! Snart har jag sommarlov :)

Sommarkänslor! Foto: Niclas Lewisson

Sommarkänslor! Foto: Niclas Lewisson

/Tove


1 Comment

EngineerInPink · May 18, 2015 at 7:34 pm

Lycka till med slutspurten på ex-jobbet och jobbletandet. Idag firade jag tio år på jobbet, ofattbart hur fort det går.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *