“Jag ser till att ta vara på de möjligheter som dyker upp att göra roliga spännande saker.”

Hej Rebecka! Hur gammal är du?
Jag är snart 40!! Men känner mig starkare och piggare än någonsin!

Du började först att läsa till högskoleingenjör men sen ändrade du dig. Berätta lite om din resa till att bli civilingenjör! 
Efter gymnasiet arbetade jag först som lärarvikarie i ett år och sökte både lärarutbildning och ingenjör. Jag flyttade till Göteborg (från Skövde) och läste först ett och ett halvt år på lärarprogrammet innan jag insåg att det faktiskt var ingenjör jag ville bli. Jag trivdes väldigt bra på Chalmers högskoleingenjörsutbildning i kemiteknik, var kåraktiv det första året och träffade en massa nya vänner. Det var skönt att ha några vänner att plugga med, för visst var det mycket plugg men också mycket fest. Jag och flera andra i klassen var inställda på att fortsätta studera och vi var nog nästan halva klassen som läste vidare till civilingenjör efteråt. Fick då läsa mer materialkurser och bredda mig lite. Jag är glad att jag faktiskt fortsatte plugga ett tag till.

Att studera innebär mycket press under vissa perioder men samtidigt en massa frihet att påverka själv hur och när man vill göra saker.

Vad var det roligaste med att studera?
Det var så roligt att träffa en massa nya vänner och såklart också att läsa och lära en massa nytt om det som man är intresserad av. Jag var även kåraktiv och engagerade mig i att bli gruppträningsinstruktör inom studentidrotten under min studieperiod. Att studera innebär mycket press under vissa perioder men samtidigt en massa frihet att påverka själv hur och när man vill göra saker.

Just nu jobbar du på Volvo Cars, vad är det bästa med ditt jobb och vad innebär det?  
Måste nog även säga här att det bästa är alla härliga arbetskamrater som delar ens eget intresse. Det är ett flexibelt arbete. Jag arbetar som Program manager (projektledare) på Volvo Car Corporation med utveckling av klimatsystemet som reglerar klimatet inuti våra bilar. Just nu arbetar jag med att hitta möjligheter till att sänka material/artikelkostnaderna.

I sommar ska du springa ditt första triathlon, vilket är jättehäftigt! Vad går det ut på?
Ååå, ja. Jag blir nästan lite nervös av att tänka på det. Det blir min första tävling och har mest ambitionen att klara av hela loppet. Det innebär 1,9km simning i havet följt av 90km cykling och 21km löpning.

Varför fastnade du för den sporten?
Eftersom det är det allra första jag gör inom triathlon så kan jag nog inte säga att jag fastnat för sporten. Jag gillar att vara ute i skogen så egentligen är nog löpning i skog och mark det som lockar mig mest. Till vardags (på min fritid) så är jag gruppträningsinstruktör och det är kanske det och alpin skidåkning jag brinner allra mest för.

Jag har också hört att du precis har köpt två höns. Vad fick dig att köpa det?
Familjen har fyra höns som vi har delad vårdnad av ihop med våra grannar. Egentligen är det nog våra härliga grannar som övertalat oss. Hönorna är otroligt sociala och lättskötta. Barnen älskar dem och dessutom så producerar de ägg tillräckligt för både oss och grannarna.

Hur hoppas du att din framtid ser ut?
Ljus, lycklig och lång…. Allvarligt talat så är jag ganska spontan och lever i nuet ganska mycket. Jag ser till att ta vara på de möjligheter som dyker upp att göra roliga spännande saker.

Vad gör dig lycklig?
Att stå på mina skidor på en brant solig alptopp och veta att ett härligt åk ner väntar.

Till sist, har du något youtube-klipp du vill dela med dig av?

Tack för din medverkan och lycka till!

[Intervjun skapades den 14 maj, 2015]


1 Comment

Ljus, lycklig och lång · May 15, 2015 at 2:54 pm

[…] Rebecka Berger är lite av en äventyrsmänniska. I sommar ska hon tävla i triathlon för första gången och att stå på en brant solig alptopp är det som gör henne lycklig. Just nu arbetar Rebecka på Volvo Cars som projektledare där hon arbetar med utvecklingen av klimatsystemet som reglerar klimatet inuti deras bilar. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *