Helgen som var blev inte som planerad. Jag har studerat rätt hårt för att kunna njuta av en helt ledig helg. Planen involverade bland annat en vin- och spelkväll hos en kompis och det fanns tankar på en tripp till äventyrsbadet med familjen. Istället spenderades den på soffan framför tv:n med feber. Det blev en väldigt lugn helg och det känns rätt okej såhär i efterhand. Ibland behöver man lugn och ro. Ibland behöver man vila.

Nu lämnar vi helgen bakom oss och ser fram emot en ny vecka.  Jag inleder denna måndagsmorgon med att läsa om bland annat linjära approximationer. I vanlig ordning steg jag upp före 06.00, kokade te (som följts upp av kaffe) och satte mig framför kurslitteraturen. Min hjärna arbetar som bäst på morgonen. Den känns “tom” och “blank” efter natten och jag kan ta in massvis med information. Jag kan läsa obehindrat utan att bli trött och jag kan se problem med “fräscha” ögon.  Morgonplugg är någonting som verkligen fungerar för mig. Tyvärr upptäckte jag det först efter att jag började studera på ltu. Det var då jag verkligen började rucka på mina studierutiner och pröva nya saker. Jag insåg att min instuderingsmall från gymnasiet inte var anpassad för mig och sakta men säkert har jag lärt mig vad som fungerar.

Bilden är lånad från studentportalen.

Bilden är lånad från studentportalen.

Rutiner är nyttiga men ibland bör man granska dem. Fungerar det du gör nu, eller kör du på av gammal vana? Kan du bli bättre, mer effektiv, genom att ändra din studieteknik? Var inte rädd för de här frågorna. Våga pröva dig fram till det som fungerar bäst för just dig! Behöver du tips och idéer kan du går in här och läsa.

Mia


2 Comments

liskor · April 20, 2015 at 8:13 am

Intressant inlägg, jag håller verkligen med dig! Lätt att hamna i samma spår bara av vana!

5 tips för att toppa tentaperioden – Womengineer · May 29, 2016 at 5:22 pm

[…] Bryt dåliga pluggrutiner, för att ge plats åt nya.  Fungerar det du gör nu, eller kör du av gammal vana? Kan du bli mer effektiv och lära dig mer genom att ändra din studieteknik? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *